România poate merge la Campionatul Mondial de rugby, după descalificarea Spaniei

Naţionala de rugby a României a obţinut calificarea directă la Cupa Mondială din 2023, găzduită de Franţa, după ce Spania a fost descalificată

29 apr. 2022, 19:35
România poate merge la Campionatul Mondial de rugby, după descalificarea Spaniei

Federația Română de Rugby a luat act de comunicatul oficial al World Rugby referitor la sancțiunile primite de Spania drept consecință a folosirii unui jucător ce nu îndeplinea condițiile de eligibilitate (sportivul sud-african Gavin van den Berg). Aceste sancțiuni au fost impuse ca urmare a deciziei unei Comisii Independente numite de forul mondial.

“Momentan nu dorim să facem foarte multe comentarii referitor la decizia Comisiei Independente anunțată astăzi de World Rugby. În acest moment putem spune că România este calificată direct la Cupă Mondială din Franța 2023. Salutăm decizia Comisiei Independente și putem spune că s-a făcut dreptate. Până la noi vești vom coopera cu toate părțile implicate. Vom reveni cu amănunte către fani și către media în cel mai scurt timp”, a declarat Alin Petrache.

Paula Badosa, următoarea adversară a Simonei Halep la turneul de la Madrid. Spaniola este principala favorită de la Caja Magica
În cadrul procedurilor, Federația Română de Rugby a fost reprezentată de societățile de avocatură Freshfields Bruckhaus Deringer (avocați Rhodri Thomas și Felix Schaaf) și Țuca Zbârcea & Asociații (avocați Cornel Popa și Dan Cristea).

Spania a fost exclusă din competiție din cauza folosirii unui jucător ineligibil în două meciuri din cadrul Rugby Europe Championship 2021-2022, au anunţat joi Federaţia Spaniolă de Rugby şi World Rugby, informează Reuters.

Spania a fost amendată cu 25.000 de lire sterline (31.080 de dolari) și a fost penalizată cu cinci puncte pentru fiecare dintre cele două meciuri în care a jucat Gavin Van den Berg, care este de origine sud-africană.

Cupa Mondială de Rugby din 2023 este programată în perioada 8 septembrie – 28 octombrie, pe nouă arene din Franța. Finala va avea loc pe celebra arenă Stade de France.

Rugbistul Harry Potter, legitimat la Leicester, a căzut într-o groapă şi a devenit ţinta glumelor: „Harry Potter şi Tunelul Secretelor”
România ar fi trebuit să joace în turneul final de calificare intercontinental, în luna noiembrie a acestui an.

“Stejarii” vor evolua la Cupa Mondială 2023 în grupa B, alături de Africa de Sud, Irlanda, Scoția și echipa calificată din zona Asia-Pacific (cel mai probabil Tonga).

“Salutăm decizia Comisiei Independente și putem spune că s-a făcut dreptate. Până la noi vești vom coopera cu toate părțile implicate”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, pentru site-ul frr.ro.

Este a noua calificare a României la Cupa Mondială de rugby, în cele zece ediții, singura calificare ratată fiind cea din 2019, când echipa a fost descalificată pentru folosirea unui jucător ineligibil, Sione Fakaosilea, originar din Tonga.