DIGI SPORT LIVE VIDEO Simona Halep – Viktorija Golubic ONLINE STREAMING 6-3, 1-6, 6-1. Primul meci ROMANIA-ELVETIA în Fed Cup 2018

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 1-6, 6-1, pe Viktorija Golubic, locul 115 WTA, în primul meci al întâlnirii România - Elveţia, din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei, care se desfăşoară la Cluj-Napoca.

21 apr. 2018, 07:49
DIGI SPORT LIVE VIDEO Simona Halep – Viktorija Golubic ONLINE STREAMING 6-3, 1-6, 6-1. Primul meci ROMANIA-ELVETIA în Fed Cup 2018

Halep a avut un meci complicat, mai mult din cauza propriei evoluţii, una oscilantă, decât din cea a adversarei. Probabil emoţionată de atmosfera incendiară din Sala Polivalentă clujeană, liderul WTA a greşit mult, oferind încredere jucătoarei elveţiene că poate face o supriză. Românca a început cu agresivitate, dar cu erori, a încercat apoi un joc cu schimburi mai lungi, însă cu mingi fără profunzime, penalizate cu uşurinţă de Golubic.

Uşor îngrijorată de ce se întâmpla pe teren, Halep a început să alerge mai mult, să servească mai bine, să deschidă unghiurile, forţând-o pe adversară să se mişte mai mult. Golubic a jucat bine la început, a comis mai puţine greşeli, a „apăsat” pe reverul în diagonală, executat spectaculos, cu o singură mână şi a preluat iniţiativa. Evoluţia ei s-a dereglat când nu a mai primit mingea la îndemână, când a fost nevoită să lovească din mişcare. 

Simona Halep a întors un scor de 1-3 în primul set, cu cinci ghemuri câştigate la rând, înainte ca evoluţia ei să intre din nou pe o pantă descendentă şi să o readucă pe Golubic în joc. Din fericire pentru România, Halep a avut „sprintul” final, cu agresivitate şi lovituri spectaculoase şi a reuşit să aducă prima victorie echipei „tricolore”.

Golubic a făcut break în primul ghem al partidei, pe care l-a păstrat până la 3-1. La 2-3, Halep a câştigat un ghem lung pe serviciul adversarei, la a doua minge de break avută, apoi setul a curs firesc, în favoarea româncei, scor 6-3, după 39 de minute.

Jucătoarea elveţiană a jucat mai bine în setul secund, a fost mai precisă şi mai agresivă, şi a egalat la seturi, cu un 6-1 clar, în 31 de minute, după break-uri în ghemurile al patrulea şi al şaselea.

Decisivul a fost dominat de jucătoarea română, care a făcut break la 1-0 şi la 4-1, impunându-se cu 6-1, într-o oră şi 40 de minute de joc.

În Sala Polivalentă va urma meciul dintre Irina Begu, locul 38 WTA, şi Timea Bacsinszky, locul 46 WTA. Scorul întâlnirilor directe este 2-2, dar ele nu au mai jucat din 2014.

Primul meci: Simona Halep – Viktorija Golubic (13:00, Digi Sport 1)
Al doilea meci: Irina Begu – Timea Bacsinszky (14:30, Digi Sport 1)

Programul de duminică:

Simona Halep – Timea Bacsinszky (ora 12:00 Digi Sport 1)
Irina Begu – Viktorija Golubic (14:00, Digi Sport 1)
Irina Begu / Simona Halep – Patty Schnyder / Jil Teichmann (16:00, Digi Sport 1) 

Toate meciurile vor fi transmise în direct de Digi Sport 1.

DIGI SPORT LIVE VIDEO Viktorija Golubic ONLINE STREAMING în Fed Cup. Simona Halep s-a apropiat foarte mult de Martina Hingis, înainte de marea confruntare din FED Cup dintre România şi Elveţia, tranmisă în direct de Digi Sport sâmbătă şi duminică.

Martina Hingis este convinsă că Simona Halep poate cuceri turneul de la Roland Garros, iar sportiva noastră a ţinut să îi întoarcă complimentele. Numărul unu mondial a vorbit la superlativ despre elveţiancă, înainte de duelul din Fed Cup.

”În fiecare zi vorbim câte un pic. Chiar mi-a spus că a stat câteva luni fără tenis și după aceea a luat-o dorul și a început să joace din nou. Eu sunt departe de retragere, nu încerc să analizez ce simte ea. E o fată foarte ok și ne înțelegem foarte bine”, a spus Halep, despre Martina Hingis, în exclusivitate pentru Digi Sport.

Simona Halep are ce învăța de la elvețiancă. Hingis a fost nu mai puţin de 209 săptămâni pe primul loc WTA. În 1997, la 16 ani, Hingis a fost cea mai tânără câştigătoare de Grand Slam, din era Open. Tot atunci, Hingis devenea si cea mai tânără jucătoare din istorie prezentă pe primul loc WTA. Cu 10 ani mai mică, Simona nu a înfruntat-o niciodată în circuit pe Hingis, dar speră să-i calce pe urme. Românca are 24 de săptămâni în fruntea clasamentului WTA ,16 titluri WTA, dar şi 3 finale de Grand Slam.

Simona Halep va disputa primele partide pe zgură din 2018 la finalul acestei săptămâni, cu ocazia confruntării România – Elveţia, din barajul pentru Grupa Mondială I a Fed Cup. Apoi, sportiva noastră va participa la turneul de la Stuttgart, unde anul trecut a ajuns până în semifinale.

Simona Halep va mai participa la încă trei turnee pe zgură: Madrid, Roma (toate competiţiile vor fi transmise în direct de posturile Digi Sport) şi Roland Garros. Anul trecut, actualul lider mondial a câştigat turneul de la Madrid şi a disputat finale la Roma şi Roland Garros.