VILLARREAL – LIVERPOOL 2-3, şi englezii merg în finala Ligii Campionilor. Miercuri, returul Real Madrid- Man. City

Meci 'nebun' în Spania: Îngenunchiată în prima repriză de Villarreal, Liverpool revine în forță și face pasul spre finala Ligii Campionilor.

04 mai 2022, 00:00
VILLARREAL – LIVERPOOL 2-3, şi englezii merg în finala Ligii Campionilor. Miercuri, returul Real Madrid- Man. City

UPDATE: Liverpool s-a calificat pentru a zecea oară în istorie în finala Ligii Campionilor, după ce a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 3-2 (0-2), echipa Villarreal, în manşa a doua a semifinalelor. Liverpool s-a impus şi în tur, cu 2-0.

Echipa antrenată de Jurgen Klopp a tremurat o repriză, în care gazdele au anulat avantajul din tur. După pauză, Villarreal a comis o serie de greşeli grave şi formaţia engleză nu a iertat. În final, „submarinul galben” a rămas în zece jucători, după eliminarea lui Capoue.
Liverpool a câştigat de şase ori Liga Campionilor, în 1977, 1978, 1981, 1984, 2005 şi 2019 şi a pierdut finalele din 1985, 2007 şi 2018.

Au marcat: Boulaye Dia ‘3, Coquelin ’41 / Fabinho ’62, Luis Dias ’67, Sadio Mane ’74.

Video cu golurile, AICI!

În minutul 38, portarul Alisson a avut o intrare în careu asupra lui Lo Celso scăpat singur, dar arbitrul nu a dictat penalti, în ciuda protestelor gazdelor.

1-0, min 3: Estupinan a centrat de pe stânga, Capoue a recentrat în faţa porţii, iar Boulaye Dia a marcat din şase metri;

2-0, min. 41: Capoue a centrat de pe partea dreaptă, din faţa lui Robertson, iar Coquelin a marcat cu capul de la şapte metri;

2-1, min. 62: Fabinho a şutat din unghi, de pe partea dreaptă, de la circa 8-9 metri şi mingea a trecut printre picioarele lui Rulli;

2-2, min. 67: Alexander-Arnold a centrat de pe partea dreaptă şi Luis Dias s-a desprins dintre fundaşii gazdelor a înscrs cu capul din şase metri;

2-3, min. 76: Sadio Mane a scăpat pe contraatac din propria jumătate de teren, l-a depăşit uşor pe Rulli, ieşit neinspirat, şi a marcat în poarta goală.

Digi sport live video VILLARREAL – LIVERPOOL ONLINE STREAM. După ce în tur a fost 2-0 pentru Liverpool, este clar că trupa din Anglia porneşte ca mare favorită. Numai că Villarreal a făcut deja două victime foarte mari în actuala ediţie a UCL, pe Juventus, căreia i-a administrat un 3-0 la Torino, şi pe Bayern Munchen, astfel că rămâne de văzut.

Villarreal-Liverpool, Live Video 22:00, Digi Sport 1.

Echipe 

Villarreal
Rulli – Foyth, Albiol, Pau Torres, Estupinan – Parejo, Capoue, Coquelin – Lo Celso, Moreno, Paco Alcacer.
Antrenor: Unai Emery

Liverpool
Alisson – Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Thiago Alcantara – Salah, Mane, Luis Diaz.
Antrenor: Jurgen Klopp

Digi sport live video VILLARREAL – LIVERPOOL ONLINE STREAM. Jurgen Klopp (54 de ani) ştie că trebuie să-şi ţină jucătorii cu picioarele pe pământ, fotbalişti lăudaţi din toate părţile pentru forma de vis arătată, şi tocmai de aceea le cere să fie gata de multă suferinţă.

Liverpool a câştigat deja Cupa Ligii Angliei şi rămâne în cursa pentru UEFA Champions League, campionatul Angliei şi Cupa Angliei, adică o cvadruplă pe care nu a mai realizat-o nimeni până acum.

În tur, spaniolii au fost dominați cap-coadă și au tras o singură dată spre poarta adversă.

Acum, pe stadionul oraşului cu ceva mai mult de 50.000 de oameni vor fi peste 24.000 de spectatori care vor face o atmosferă incendiară şi vor susţine pe Villarreal până la fluierul final.

Digi sport live video VILLARREAL – LIVERPOOL ONLINE STREAM. Klopp va face două modificări în echipa lui Liverpool la meciul cu Villarreal

”Trebuie să fim pregătiți să facem un joc de top pentru că ei vor veni peste noi. Vor încerca să joace mult mai mult fotbal decât le-am permis în primul joc.

Singura mea preocupare este ceea ce facem noi și trebuie să fim pregătiți să suferim. Dar la mine nu merge cu 1-0 în sau orice altceva. Asta se poate întâmpla în meciurile de fotbal doar dând jocului direcția corectă. Dacă ei au primul șut pe poartă, fanii vor fi cu ei, la fiecare provocare, fanii vor fi cu ei și asta va conta”, a declarat Jurgen Klopp, înaintea meciului retur cu Villarreal, potrivit BBC.

Gigi Becali i-a cerut ajutorul lui George Simion. Reacţie categorică a liderului AUR: „Pentru mine a murit!”
Klopp ar putea face mai multe schimbări în primul 11 față de cel folosit săptămâna trecută, tocmai pentru că echipa sa încă participă în trei competiții diferite.

Konstantinos Tsimikas (25 de ani) ar putea începe în banda stângă a apărării, pentru ca Andy Robertson (28 de ani) să fie odihnit, având în vedere că a jucat 42 de meciuri în acest sezon.

De asemenea, Naby Keita (27 de ani) a avut o evoluție foarte bună sâmbăta trecută, contra lui Newcastle, scor 1-0, motiv pentru care are șanse mari să înceapă în locul căpitanului Jordan Henderson (31 de ani).

Digi sport live video VILLARREAL – LIVERPOOL ONLINE STREAM. Unai Emery ştie ce îi trebuie lui Villarreal pentru a realiza o minune şi cu Liverpool. 

Ce a fost obligat Patrick Mouratoglou să facă după victoria Simonei Halep în faţa lui Coco Gauff. Gest surprinzător al americancei după meci

Unai Emery (50 de ani), antrenorul celor de la Villarreal, este conștient de faptul că echipei sale îi va fi greu să întoarcă rezultatul înregistrat în tur, dar speră totuși la o minune. Laudat de toată lumea pentru modul în care pregăteşte meciurile decisive, Emery are acum o şansă mare de a demonstra că alegerea sa de către şeicii de la PSG nu a fost o greşeală şi că el are capacitatea de a antrena echipe mari.

”Este adevărat, Liverpool nu a pierdut niciodată cu mai mult de două goluri în acest sezon. Liverpool este o echipă cu o mare încredere în sine. Este cea mai bună echipă din lume.

Şi pentru a o învinge, va fi necesar să atingem excelenţa. Va trebui pur şi simplu să facem un meci perfect”, a declarat Unai Emery, înaintea meciului retur cu Liverpool, potrivit news.ro.