DIICOT a decis că blocarea metroului nu este act terorist şi a trimis dosarul Parchetului Sectorului 4

DIICOT susține că blocarea metroului nu e faptă de terorism. Anchetatorii au trimis dosarul la Parchetul Sectorului 4, care continuă cercetările în urma evenimentului de la finalul lunii martie. Procurorii au cerut documente și au extins ancheta.

14 mai 2021, 11:46
DIICOT a decis că blocarea metroului nu este act terorist şi a trimis dosarul Parchetului Sectorului 4

Procurorii DIICOT au analizat plângerea depusă de METROREX la finalul lunii martie, după protestul de la metrou, și au ajuns la consluzia că aceste presupuse fapte nu sunt de competența Parchetului anti-mafia, ceea ce înseamnă că nu sunt fapte de terorism. Prin urmare, au trimis plângerea la Parchetul sectorului 4, scrie Realitatea.

Aceștia aveau deja o bucată de investigație pe care, de altfel, au și extins-o.

Potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS, cercetările la sectorul 4 au fost extinse pentru infracțiuni de zădărnicire a combaterii bolilor. În același dosar aflat acum pe rolul Parchetului sectorului 4 se cercetează și modul în care a fost încălcată legea în ceea ce privește declararea grevei.

Potrivit acelorași surse, până în prezent au fost audiate aproximativ 20 de persoane, iar procurorii au cerut documente atât de la METROREX, cât și de la sindicate.

Citeşte şi: Marian Vanghelie rupe tăcerea după ce a fost condamnat la închisoare: Denunţătorul a schimbat declaraţiile! N-am luat niciun comision de la el!