DIICOT a deschis DOSAR PENAL în cazul românului răpit în Burkina Faso

Procurorii DIICOT au deschis, miercuri, un dosar penal pentru terorism în cazul românului răpit în Burkina Faso.

09 sept. 2015, 11:17
DIICOT a deschis DOSAR PENAL în cazul românului răpit în Burkina Faso

Surse din cadrul DIICOT au declarat pentru România TV că acest dosar a fost deschis, îndeplinind un pas procedural, pentru „acte de terorism, pentru lipsire de libertate„. Dosarul, deschis IN REM, are rolul ca, în cazul în care răpitorii sunt capturați, statul român să poată să îi judece pe teritoriul României.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, că autoritățile statului tratează cu maximă atenție și implicare cazul românului răpit în Burkina Faso, subliniind că, pentru a avea succes acțiunile în acest caz, trebuie să nu se facă prea multă publicitate.

Statul român tratează cu maximă atenție și implicare acest caz. Am trimis un delegat în celula de criză care se desfășoară sub tutela MAE. Știu foarte exact în ce fază ne aflăm. Acțiunile care se fac sunt conforme cu manualul, însă aceste acțiuni au succes doar dacă nu se face prea multă publicitate. Din acest motiv, celula de criză când a fost nevoie a comunicat datele, când s-au putut comunica. Este o situație care necesită un tratament specific„, a declarat Klaus Iohannis.

VEZI ŞI IMAGINI ŞOCANTE. Teroriştii au publicat o ÎNREGISTRARE cu românul răpit în Burkina Faso VIDEO

Iulian Gherguț, românul răpit în aprilie în Burkina Faso, a apărut la sfârşitul lui august într-o înregistrare video șocantă apărută pe Youtube. MAE a confirmat identitatea românului şi i-a anunţat familia.

Grupul jihadist Al-Mourabitoune a anunțat că îl deține pe românul răpit în Burkina Faso în aprilie, într-un mesaj audio. Afirmând că vorbește în numele lui „Adnan Abou Walid Sahraoui, emirul Al-Mourabitoune”, autorul acestei înregistrări în arabă „face apel la guvernul român să acorde o atenție serioasă negocierilor pe tema eliberării ostaticului deținut de grup”.

VEZI ŞI Iohannis: Statul tratează cu MAXIMĂ implicare cazul românului răpit în Burkina Faso