DIICOT a pus sub acuzare 107 persoane într-o anchetă de contrabandă cu ţigări din Serbia

Anchetatorii DIICOT au descins, luni, în zeci de locuinţe din Timişoara, Caraş-Severin, Braşov, Mureş şi Alba. 107 persoane au fost puse sub acuzare pentru contrabandă cu ţigări aduse în România din Serbia.

RomaniaTV.net
19 dec. 2011, 06:14
DIICOT a pus sub acuzare 107 persoane într-o anchetă de contrabandă cu ţigări din Serbia

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara au desfăşurat un număr de 110 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiş, Caraş-Severin, Braşov, Mureş şi Alba, în vederea destructurării mai multor grupuri infracţionale organizate, specializate în contrabanda cu ţigări introduse ilegal pe teritoriul României din Serbia”, potrivit DIICOT.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un număr de 107 învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat. Prejudiciul estimat este de aproximativ 2,5 milioane lei, circa 580.000 de euro.

La desfăşurarea acţiunii au participat ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia şi Timişoara şi SCCO Hunedoara.