DIICOT: Gheorghe Dincă nu a fost cercetat pentru nicio infracţiune în Italia

Șeful DIICOT Felix Bănilă a anunțat miercuri că procurorii au făcut verificări în Italia și s-a constatat că Gheorghe Dincă nu a fost cercetat pentru nicio infracțiune.

31 iul. 2019, 11:32
DIICOT: Gheorghe Dincă nu a fost cercetat pentru nicio infracţiune în Italia

„Desigur că am făcut verificări sub acest aspect. Nu putem neglija niciuna dintre versiunile de anchetă. Putem comunica faptul că am verificat și am stabilit în mod cert că în perioada 2002-2008 dumnealui a avut reședința în Italia. Din verificările pe care le-am făcut până acum, dar nu sunt finalizate în totalitate, se pare că inculpatul nu are interdicție pe spațiul italian și nu a fost cercetat, suspect sau inculpat în vreo cauză pe teritoriul Italiei pentru nicio infracțiune”, a declarat miercuri Felix Bănilă.

Întrebat dacă există vreun indiciu că Dincă ar fi acționat cu altcineva, Bănilă a spus că nu poate răspunde, fiind un detaliu care ține de anchetă.

„Nu-mi cereți detalii. N-aș vrea ca cineva să-și ia informații din aceasta conferință de presă. Se pare că inculpatul a acționat singur, dar nu putem neglija nici altă variantă”, a spus șeful DIICOT.

Chestionat dacă există vreo legătură cu dosarul deschis la Caracal în 2012 de DIICOT cu privire la trafic de persoane, Bănilă a spus că „până acum nu s-a constat nicio legătură”, adăugând că acel dosar este trimis în instanță.