DIICOT preia dosarul ce o vizează şi pe Diana Şoşoacă, după ce aceasta a blocat activitatea unui centru de vaccinare

Parchetul General a declinat la DIICOT un dosar penal care o vizează pe senatoarea Diana Şoşoacă, în care sunt efectuate cercetări în legătură cu blocarea în luna septembrie a unui centru de vaccinare anti-COVID dintr-o comună din judeţul Iaşi.

17 nov. 2021, 17:35
DIICOT preia dosarul ce o vizează şi pe Diana Şoşoacă, după ce aceasta a blocat activitatea unui centru de vaccinare

Potrivit unor oficiali din Parchetul General, în acest caz a fost deschis un dosar penal in rem, în baza unor plângeri penale pe numele senatoarei Şoşoacă, însă cauza a fost declinată la DIICOT deoarece una dintre infracţiuni este de competenţa acestei structuri, respectiv comunicarea de informaţii false.

În luna septembrie, un grup de protestatari anti-vaccinare condus de senatoarea Diana Şoşoacă a blocat accesul într-un centru deschis în comuna Răchiteni, judeţul Iaşi, localitate aflată în scenariul roşu din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19.

În ziua în care a avut loc protestul nu s-a vaccinat nimeni, uşile centrului fiind blocate de protestatarii conduşi de Diana Şoşoacă.

Directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi, a reclamat acţiunea senatoarei.

Diana Şoşoacă: „Este cea mai mare minciună a secolului, nimeni nu este infectat, nimeni nu cunoaşte o presoană infectată”

„Avem probleme, ultima situaţie nedorită este intervenţia doamnei senator Şoşoacă la Răchiteni, care a blocat o acţiune de vaccinare a persoanelor care şi-au exprimat această dorinţă, prin prezenţa ei cu un grup mai mare de oameni care nu le-a permis acestora să intre să se vaccineze. Din păcate, este o acţiune ilicită”, a declarat Vasile Cepoi, citat de presa locală.

„Este cea mai mare minciună a secolului. O comună care îşi trăieşte viaţa bine-mersi. Nu există niciun infectat, doar pe hârtie. Niciun sătean nu cunoaşte ce cineva din comună infectat. La ora 10,00, trebuiau să vină cei de la centrul de vaccinare şi să-i vaccineze pe bieţii oameni cu forţa. Îi obligă să meargă cu botniţe pe străzi în aer liber. Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La puşcărie! Primarul la puşcărie! Fără vaccinare!”, a afirmat Şoşoacă, care a transmis live pe Facebook protestul din comuna Răchiteni, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Un nou blocaj în dosarul Colectiv. S-a cerut recuzarea judecătorilor


loading...
Partenerii noștri