Dilemă în Rusia: Vicepremierul rus Dmitri Rogozin s-ar fi accidentat la tir

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care coordonează industria militară a Rusiei în guvernul condus de premierul Dmitri Medvedev, s-a accidentat la picior în circumstanțe controversate, relatează agențiile de presă ruse Interfax și RIA Novosti, citate de Agerpres.

RomaniaTV.net
29 dec. 2015, 12:53
Dilemă în Rusia: Vicepremierul rus Dmitri Rogozin s-ar fi accidentat la tir

În Rusia circulă informaţii contradictorii despre un accident la tir al vicepremierului rus Dmitri Rogozin. El s-ar fi împușcat într-un picior în timpul unei ședințe de tir, a relatat Interfax, citând o sursă din anturajul acestuia.

Sursa respectivă a indicat că vicepremierul rus s-ar fi rănit accidental în timpul tragerilor și acesta este motivul pentru care Rogozin a absentat de la ultima reuniune a președintelui Vladimir Putin cu membrii guvernului rus de săptămâna trecută și de la ședința cabinetului de miniștri de luni. „Dmitri Olegovici s-a rănit la un picior și se află într-un spital din Moscova”, a menționat sursa citată, adăugând că starea sa de sănătate nu suscită temeri, el primind îngrijiri medicale.

A urmat imediat o reacție din partea unui consilier al vicepremierului rus, Nikita Anisimov, care a dezmințit informația că Rogozin ar fi fost spitalizat în urma unui accident la tir. „Noi nu confirmăm această informație, ea nu corespunde realității. Dmitri Olegovici se află la serviciu și a coordonat marți o ședință cu privire la stadiul lucrărilor de construcție a cosmodromului Vostocinâi. Într-adevăr, cu câteva zile în urmă, el a suferit o rănire ușoară în cursul unui antrenament de handbal și a beneficiat de un mic concediu medical. Dar toate acestea nu au nicio legătură cu informațiile apărute”, a explicat consilierul Nikita Anisimov.

Anterior, pe contul de Twitter al lui Rogozin fusese postată o înregistrare a participării sale la o ședință de tir, în care nimerea toate țintele cu focuri de pistol.

Comentând sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, lui Rogozin îi plăcea să utilizeze expresia „a te împușca în picior”, o calchiere din limba engleză a formulării „a-ți tăia craca de sub picioare” . „Noi suntem pragmatici, realiști, dar pe de altă parte nu intenționăm să ne împușcăm singuri în picior”, spunea el, citat de newsru.com.