Dilema unui adolescent care a terminat liceul și s-a angajat ca șofer: ”Prietenii îmi spun că o să fac foamea”

Un tânăr de 19 ani a luat Bac-ul cu 9.78, dar cu toate acestea nu a mers la facultate. S-a angajat ca șofer și câștigă lunar 4.100 lei. Prietenii râd de el și acest lucru l-a determinat să ceară sfatul altor necunoscuți pe internet.

15 oct. 2023, 20:19
Dilema unui adolescent care a terminat liceul și s-a angajat ca șofer: ”Prietenii îmi spun că o să fac foamea”

Un adolescent de 19 ani a amânat un an înscrierea la facultate și s-a angajat. Câștigă 4.100 lei pe lună. Prietenii râd de el și îi spun că va muri de foame cu acești bani.

„Am 19 ani și anul acesta am terminat liceul și am luat bacul cu o medie tare frumușică de 9,78. Nu am mers la facultate anul acesta din cauza că nu m-am putut decide unde vreau să merg, dar la anul cu siguranță voi intra la o facultate.

Acum m-am angajat ca și șofer pe dubiță noaptea, de la 8 seară până la 4-5 dimineața și iau în mână 4100 de lei. Când le-am spus unor prieteni de job, aceștia îmi spun că salariul este foarte mic și că o să fac foamea. Îmi place jobul asta deoarece nu am șefi pe cap, stau și ascult muzică sau podcasturi, iar noaptea drumurile sunt libere și pot termină programul după 6 sau 7 ore de muncă. Nu plănuiesc să rămân la jobul acesta deoarece să lucrez noaptea este dificil și sunt obișnuit să mă culc și să mă trezesc devreme.

Citește și: Ce riscă șoferii care dau flash-uri și conduc agresiv. Polițiștii de la Rutieră au ieșit la vânătoare

Eu locuiesc împreună cu bunica deoarece părinții nu prea au ținut la mine încă de când eram mic. Dacă nu ai chirie și nu pleci în vacanțe des, poți trăi decent cu 4000 de lei în România?”, a scris tânărul pe Reddit.

„Dacă-ți place jobul, ține-te de el cât te țin curelele. Dar la anul mergi la facultate. Pentru că poți fi șofer de TIR și dacă ai diplomă de inginer, dar inginer nu poți fi dacă n-ai diplomă.”, i-a răspuns o persoană care a citit mesajul lui.

Citește și: Tragedie pe DN2 E85. Doi morți și un rănit în Vrancea. Șoferul în vârstă de 19 ani a fost plasat sub control judiciar

„Prietenii tăi sunt proști. Nu-i asculta. O persoană care nu plătește rate și nu are copii trăiește belfer cu 4100 lei. Pune și deoparte, dacă are minte”, a comentat altcineva, conform ziare.com.

„Probabil prietenii lui lucrează „la buzunaru’ lu’ tata” și „șef la mine acasă” dând sfaturi pentru cei muncitori așteptând să câștige din cripto.”