Tragedie pe DN2 E85. Doi morți și un rănit în Vrancea. Șoferul în vârstă de 19 ani a fost plasat sub control judiciar

Scene șocante pe drumul morții E 85, în județul Vrancea. Un șofer a izbit mortal cu mașina un pieton care mergea pe marginea drumului. Iar peste 50 de metri a izbit alte două persoane, o femeie și un bărbat, care erau pe trecerea de pietoni. Din păcate femeia a murit, iar bărbatul este în stare gravă la spital.

11 oct. 2023, 10:24

Trei pietoni au fost loviți marți seara pe DN2 E85 de către un șofer care se deplasa pe raza localității Pufești pe sensul Focșani – Bacău. Două dintre victime, un bărbat de 43 de ani și o femeie de 54 de ani, au decedat, iar cea de-a treia persoană, un alt bărbat de 45 de ani, a fost grav rănit.

”Dispeceratul SAJ Vrancea a primit o solicitare pentru un accident rutier în localitatea Pufesti pe E 85 implicați fiind trei pietoni acroșați de un autoturism. La solicitare s-au deplasat trei echipaje SAJ tip B care au identificat trei victime. O victimă de sex feminin în vârstă de 55 ani și una de sex masculin în vârstă de 43 ani au fost găsiți fără semne vitale cu leziuni incompatibile cu viața.

Citește și: Planul Roșu de Intervenție activat! Un autocar cu aproximativ 80 de cetățeni ucraineni s-a răsturnat în Constanța

A treia victimă, de sex masculin în vârstă de 44 ani  a fost preluată, monitorizată, stabilizată și transportată la Spitalul Județean Focșani Unitatea de Primiri Urgențe”, a transmis Serviciul Județean de Ambulanță.

”Din primele cercetari efectuate, accidentul rutier s-a produs pe fondul neatenției conducătorului autoturismului, care se deplasa pe sensul de mers Focșani – Bacău, pe acostamentul consolidat și care a accidentat mortal un pieton ce se deplasa pe aceeași direcție, proiectându-l pe sensul de mers opus. Conducătorul autoturismului și – a continuat deplasarea aproximativ 50 de metri, acroșând alte două persoane angajate în traversarea drumului pe marcajul pietonal, o femeie fiind accidentată mortal, iar bărbătul rănit grav.

Conducatorul autoturismului a fost testat cu aparatele din dotare, rezultatele fiind negative”, a transmis Inspectoratul de Poliție Vrancea.

Citește și: Noi detalii despre accidentul teribil pe DN 1. Medicul care a murit era anchetat de DNA şi fusese înainte la biserică. Lasă în urmă o soţie însărcinată

În urma cercetărilor, șoferul autoturismului, un tânăr în vârstă de 19 ani, a fost reținut. Ulterior, magistrații au decis plasarea lui sub control judiciar pentru 60 de zile.

Tot marți, o tânără în vârstă de 16 ani a fost lovită de un autoturism pe o trecere de pietoni pe Bulevardul București, în zona MEGA Image din municipiul Focșani. ”Din primele verificări efectuate de polițiștii rutieri rezultă că un pieton a fost acroșat de un autoturism in timp ce traversa strada, fiind astfel rănit ușor. Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal întocmit în cauză”