Dimineaţă cu temperaturi de îngheţ în aproape toată ţara. ANM a înregistrat minime de minus 14 grade

A fost o dimineață cu temperaturi de îngheț în aproape toată țara. Potrivit meteorologilor, marţi dimineaţă cea mai mică temperatură înregistrată a fost de aproape minus 14 grade la Stâna de Vale şi la Lăcăuţi, în Munţii Vrancei.

RomaniaTV.net
21 ian. 2020, 06:53
Dimineaţă cu temperaturi de îngheţ în aproape toată ţara. ANM a înregistrat minime de minus 14 grade

PROGNOZA METEO MARŢI

Vremea se va încălzi, îndeosebi la valorile termice diurne, în zonele de munte, precum și în regiunile extracarpatice, unde cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar ceața se va semnala izolat în orele dimineților. În vest, nord-vest și centru, în cea mai mare parte a intervalului, va persista nebulozitatea joasă, pe arii restrânse se va forma ceață și izolat va burnița sau va fulgui și vor fi condiții pentru depuneri înghețate (chiciură sau polei). Vântul va avea intensificări temporare pe crestele montane, va sufla în general moderat în estul și în extremitatea de sud-vest a țării și va fi predominant slab în rest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -3 și 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 și 1 grad.

LA BUCUREŞTI: Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă de -5…-3 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI

Vremea va continua să se încălzească, astfel încât valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod caracteristic datei, cu maxime ce se vor situa în general între 1 și 12 grade și minime între -6 și 3 grade. Cerul va fi variabil, dar în nordul, centrul și estul țării nebulozitatea se va accentua treptat și din orele serii pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare în Maramureș, Transilvania, Carpații Orientali și Meridionali și mixte în Moldova (la început ploi și lapoviță, apoi și ninsori). Izolat, vor fi condiții pentru polei și ghețus. Vântul se va intensifica la munte, până la tare îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 80…90 km/h, ce vor viscoli ninsoarea și vor spulbera zăpada, local la cote mai reduse (în general 55…60 km/h) și în Moldova și Oltenia, iar în rest va sufla slab și moderat. La începutul intervalului, în zonele joase de relief, pe suprafețe mici, va fi ceață.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea, iar vântul va sufla moderat, în special ziua. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -3…-1 grad.

PROGNOZA METEO JOI

În jumătatea de nord-est a țării vor fi înnorări în prima parte a intervalului, iar pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe, sub formă de ninsoare la munte și în Transilvania, mixte în Moldova și mai ales ploi în Dobrogea. În restul teritoriului și al timpului cerul va fi variabil spre senin. Vântul va sufla tare la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali, iar în rest va avea local și temporar intensificări cu viteze mai mari în Moldova, Dobrogea și Bărăgan. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 0 și 8 grade, iar cele minime între -10 și 0 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Noaptea, în zonele joase de relief, vor fi condiții de ceață asociată cu depunere de chiciură.

LA BUCUREŞTI: Cerul va mai avea înnorări la începutul intervalului, dar se va degaja treptat. Vântul va avea temporar intensificări ziua, iar noaptea va slăbi treptat în intensitate. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de -6…-3 grade.

PROGNOZA METEO VINERI

Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice diurne mai ridicate decât în mod caracteristic acestei date. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 9 grade, iar cele minime între -12 și -1 grad, mai scăzute în estul Transilvaniei, dar și ușor mai ridicate în dealurile vestice și pe litoral. Noaptea, pe arii restrânse în zonele joase de relief, va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice diurne mai ridicate decât în mod caracteristic acestei date. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 8 grade, iar cea minimă de -5…-2 grade. Noaptea vor fi condiții de ceață.