Dimitri Rogozin reacţie dură după ce i s-a interzis survolarea spaţiului aerian al României: „Aşteptaţi răspuns, nemernicilor!”

Vicepremierul rus Dimitri Rogozin a avut o reacţie dură pe Twitter, după refuzul autorităţilor de la Bucureşti de a permite accesul avionului în care se afla în spaţiul aerian românesc. Oficialul rus consideră că această decizie a pus în pericol vieţile pasagerilor, şi şi-a încheiat postarea cu ameninţarea: "Aşteptaţi răspuns, nemernicilor!".

RomaniaTV.net
28 iul. 2017, 13:36
Dimitri Rogozin reacţie dură după ce i s-a interzis survolarea spaţiului aerian al României: „Aşteptaţi răspuns, nemernicilor!”

„Autorităţile din România au pus în pericol pasagerii avionului S7, femei şi copii. Combustibilul era suficient doar până la Minsk. Aşteptaţi răspuns, nemernicilor”, a scris Rogozin, conform deschide.md.

Autorităţile de la Bucureşti nu au fost de acord ca Dmitri Rogozin să survoleze spaţiul aerian al României. Conform presei din Republica Moldova, vicepremierul rus ar fi urmat să ajungă la Chişinău, însă i s-a interzis să tranziteze România, iar Ucraina a interzis ca orice avion rusesc să intre în spaţiul său aerian. Conform sursei citate, aeronava s-a aflat deasupra Ungariei.

Potrivit Deschide.md, Dmitri Rogozin a declarat pentru agenția oficială rusă TASS că „în timpul zborului, dispeceratul României din București a luat legătură cu dispeceratul avionului, pentru a preciza lista pasagerilor și pentru a se convinge că la bordul avionului se află delegația rusă și liderul ei. După aceasta am fost anunțați că ne este interzis să intrăm în spațiul aerian al României. Piloții au luat legătura cu Budapesta și am cerut ca eu, împreună cu delegația, să cobor în capitala Ungariei, avionul să plece în Moldova, iar în privința delegației urma să se clarifice Ministerul de Externe al Rusie”.

„Totodată, piloții au vrut să alimenteze avionul în Budapesta, însă Ungaria a refuzat să ne lase să aterizăm la Budapesta”, a afirmat Rogozin.

Cristian Diaconescu:Româna a procedat corect cu avionul lui Rogozin

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu consideră că România a procedat corect interzicând aeronavei în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin să survoleze spațiul aerian al țării noastre.

„România a procedat cât se poate de corect. Practic a aplicat o hotărâre a Consiliului European, andorsată și de Parlamentul European care, după anexarea Crimeei de către Federația Rusă, a decis includerea pe o listă de sancțiuni atât a unor companii rusești, dar și a unor demnitari și oameni de afaceri, persoane cu responsabilități politice în statul rus. Dânșii au interdicție de călătorie și din această perspectivă evident că orice fel de călătorie, cu indiferent ce mijloace de transport, este supusă jurisdicției în acest context”, a declarat Diaconescu, vineri, potrivit Agerpres.

Dmitri Rogozin urmează să facă vineri o vizită la Chișinău și apoi în Transnistria, iar fostul consilier prezidențial Iulian Fota a apreciat, la rândul său, că orice vizită a vicepremierului rus în Republica Moldova reprezintă o provocare și consideră că autoritățile din România au procedat bine că au interzis survolarea spațiului aerian al țării noastre pentru avionul în care se afla oficialul rus.

„Foarte bine, dacă au avut motive întemeiate. Repet, dacă au avut motive întemeiate să ia decizia asta eu nu pot decât să fiu de acord cu ea. Și bănuiesc că au avut, că nu o luau altfel. N-am alte detalii sau elemente (…). Sunt de acord cu ea. Orice vizită a lui Rogozin în Republica Moldova este o provocare”, a declarat fostul consilier prezidențial, Iulian Fota.


loading...
Partenerii noștri