Din cauza crizei economice, o ţară va întrerupe curentul câte patru ore pe zi

În urma crizei economice, Venezuela va întrerupe curentul câte patru ore pe zi timp de 40 de zile în cele mai populate zece state(din totalul de 24), conform Ziaruldeiasi.ro.

RomaniaTV.net
22 apr. 2016, 08:30
Din cauza crizei economice, o ţară va întrerupe curentul câte patru ore pe zi

„Fiecare utilizator va avea o intrerupere temporara de patru ore zilnic. Acest plan va dura aproximativ 40 de zile”, a declarat la televiziunea locala ministrul energiei electrice, Luis Motta.

Această măsură, care va începe de luni, va permite ca „scăderea nivelului apei la El Guri să se oprească şi să ajungă până în a doua săptămână a lunii mai, când începe sezonul ploilor”, a explicat ministrul, precizând că 60% din electricitatea ţării este consumată în zone rezidentiale.

Cele 18 rezervoare de apa din Venezuela suferă de seceta provocată de El Nino, fenomen deosebit de distrugător în America Latină, potrivit guvernului socialist.

Această raţionalizare se adaugă altor iniţiative luate de preşedintele Nicolas Maduro în ultimele luni pentru a economisi energia electrică, ca schimbarea fusului orar cu 30 de minute, decretarea unor noi zile de sărbătoare şi reducerea zilei de lucru în ministere.