Din ce cauze îţi este mereu foame

Ai mâncat și peste 30 de minute simți din nou nevoia de a mânca ceva? Cauzele pentru care simți că îți este mereu foame sunt multe, dar iată care sunt posibilii factori:

19 mart. 2018, 09:47
Din ce cauze îţi este mereu foame

Ești deshidratată

Dacă tocmai ai mâncat și încă îți este foame, probabil că nu este foamea de vină. Gândește-te când ai băut apă ultima oară. Bea un pahar cu apă și așteaptă puțin. Senzația de foame va dispărea și vei observa că de fapt îți era sete, nu foame. Poți scăpa de nevoia de a mânca bând apă în mod regulat. Recomandat este să bei apă imediat ce te-ai trezit și în timpul zilei cel puțin 8 pahare.

Consumi alimente cu calorii goale

 Nu consumi produse care au multe calorii, dar consumi alimente cu calorii goale. Dulciurile, chiar dacă le mănânci în cantități mici, doar amăgesc foamea, fără să-i ofere organismului substanțele nutritive de care are nevoie. Cheia constă în reducerea carbohidraților rapizi și a zaharurilor și de a le înlocui cu alimente sănătoase.

Nu dormi suficient

Tulburările de somn duc la apariția foamei imediat ce te trezești, ceea ce nu se întâmplă când dormi 7-8 ore. În timpul nopții, organismul produce un hormon numit melatonină, care joacă un rol important în modul în care funcționează organismul. Acesta are un impact și asupra poftei de mâncare.

Ești stresată

Sunt oameni care mănâncă mult și care nu pot mânca deloc din cauza stresului. Dacă ești unul dintre acele persoane care mănâncă mai mult când sunt stresate și anxioase, atunci trebuie să știi că stresul nu este un motiv valid pentru a mânca alimente nesănătoase. Recomandat este să optezi pentru o altă activitate.

Îți lipsesc din alimentație proteinele

Pentru a evita supraalimentarea, este important să consumi o cantitate suficientă de proteine. Pe lângă faptul că sunt substanțele care oferă energie, ele previn apariția permanentă de foame. Mănâncă legume și fructe, precum și alimente care sunt sursă de proteine.

Îți lipsesc din alimentație grăsimile sănătoase

Nu toate grăsimile sunt la fel. De exemplu, mâncarea de tip fast-food, alimentele prăjite, grase, afumate și produsele de patiserie conțin toate grăsimi nesănătoase. Aceste grăsimi saturate duc la creșterea în greutate. Cu toate acestea, există grăsimi sănătoase care ar trebui să fie prezente în dieta ta. Acest tip de grăsimi se găsește în ulei de măsline, somon, nuci, avocado și semințe de floarea-soarelui.

Nu mănânci cele trei mese principale din timpul zilei

O persoană trebuie să aibă cinci mese pe zi: mic-dejun, prânz, cină și două gustări. Recomandat este să nu sari peste nicio masă. Oamenii care nu mănâncă în timpul zilei obișnuiesc să mănânce seara mai mult, lucru care nu are efecte pozitive asupra ta și nici asupra greutății. În plus, este extrem de important să mănânci în porții mici.

Cele mai bune surse de proteine