Din ce în ce mai multe minore devin mame. Vezi poveşti şocante

Tot mai multe adolescente devin mame înainte de vârsta majoratului, potrivit unei statistici din ce în ce mai îngrijorătoare. Cele mai multe mame minore provin din mediul rural. În ultimele luni s-au înregistat mai multe astfel de cauzuri, uneori fiind vorba chiar de adolescente care năşteau pentru a doua oară.

RomaniaTV.net
19 dec. 2011, 13:37
Din ce în ce mai multe minore devin mame. Vezi poveşti şocante

O tânără de 17 ani din Iaşi a devenit mamă pentru a doua oară la începutul lunii decembrie. Fata este de etnie romă şi le-a spus medicilor că trăieşte de mai mulţi ani cu un bărbat.

Acesta nu este un caz izolat. Un caz incredibil s-a petrecut şi la Roman. O fată de numai 14 ani a născut în luna septembrie cel de-al doilea copil. Cu zece luni în urmă, devenise mamă pentru prima dată. Fata provine dintr-o familie cu 10 fraţi şi este tot de etnie romă. Reprezentanţii spitalului au sesizat Protecţia Copilului, dar atâta timp cât ea are grijă de nou-născuţi şi este susţinută de familie, nu pot face nimic.

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz. „Poliţiştii au stabilit că minora trăieşte în concubinaj cu un tânăr de 24 de ani din Roman. Acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor”, a spus purtătorul de cuvânt IPJ Neamţ, Cătălina Bădeanu.

În multe cazuri, vârsta foarte fragedă a mamelor i-a şocat chiar şi pe medici. În noiembrie 2010, o minoră de 12 ani din Galaţi a născut un băieţel. Mama fetei a devenit astfel bunică la 23 de ani. Şi tot anul trecut, în noiembrie, o româncă în vârstă de 10 ani a adus pe lume, în Spania, o fetiţă de 2,9 kilograme.

Un caz celebru este cel al fetiţei de 11 ani din Neamţ, care a rămas însărcinată după ce unchiul său de 19 ani a violat-o. În acest caz, însărcinată în 22 de săptămâni, fata a avortat, într-o clinică de stat din Marea Britanie.