Din ce în ce mai multe restaurante interzic folosirea telefonului mobil în interiorul localurilor

Din ce în ce mai multe restaurante adoptă interdicţia pentru clienţi de a folosit telefonul mobil în interiorul acestor localuri, când se află la masă. Patronii acestor restaurante le atrag atenţia clienţilor să lase telefonul mobil la o parte şi să se concentreze pe persoana sau persoanele cu care interacţionează în timpul meselor.

29 aug. 2018, 18:10
Din ce în ce mai multe restaurante interzic folosirea telefonului mobil în interiorul localurilor

Cetăţeanul american John Winterman John, din New York, este atât de frustrat de obiceiul folosirii telefonul mobil în restaurant, la masă, încât nu s-a abţinut să nu critice comunicaţia virtuală care dă dependenţă mai mult decât oricare alt viciu. El încrajează „pauza de telefon” în folosul socializării „vii”, faţă în faţă, mai ales când se află într-un restaurant.

Criticile lui nu se opreasc însă aici. „Treci pe lângă o masă şi vezi că un individ este concentrat pe un joc video”, spune Winterman. Sau mergi la o aniversare şi vezi cum oamenii abia vorbesc unii cu ceilalţi la un asemenea eveniment.

Un alt proprietar de local impune o regulă asemănătoare. De cum ai intrat în Il Triangolo Ristorante din Queens trebuie să respecţi regula: „Fără telefoane la masă, la cină, toată lumea conversează”, spune Mario Giliotti. „Aceasta este casa mea şi dacă ai intrat, respecţi regulile mele”, a continuat el.