Din CRIMINAL odios, „GENIU” peste hotare: Povestea adolescentului care şi-a ucis cu bestialitate MAMA

O crimă care a îngrozit România în 2009 a ajuns să aibă un deznodământ cum nimeni nu şi-ar fi imaginat. Autorul crimei, un adolescent în vârstă de 13 ani pe-atunci, care şi-a ucis mama, este acum elev la un liceu de prestigiu din Franţa.

RomaniaTV.net
26 feb. 2014, 08:11

Gherman Teodosian şi-a ucis mama strivindu-i capul cu ciocanul, în 2009, voind astfel să se răzbune pe ea pentru că nu îl lăsase să meargă într-o excursie, potrivit România TV.

Planul lui diabolic s-a extins şi la sora lui de 5 ani, pe care a luat-o de-acasă, imediat după ce a comis crima şi a dus-o la un orfelinat, spunând că era un copil pe care îl găsise pe stradă.

Teo, cum era alintat în familie, avea atunci numai 13 ani şi nu a fost dus la închisoare, ci internat într-un centru de plasament, în Modulul de recuperare comportamentală de la Targu Frumos. Dar acolo a agresat o femeie, care era chiar psihologul care îi oferea consiliere. După acest episod, Teodosian a ajuns la Spitalul de Psihiatrie din Socola.

În 2011, Teo a fost admis la un colegiu foarte bun din Iaşi, unde s-a reintegrat fără probleme. Dar pentru că povestea lui devenise arhicunoscută, fiind puternic mediatizată, tatăl lui Teo a considerat că trebuie să îşi ferească fiul de oprobiul public şi, astfel, au plecat împreună în Franţa, unde băiatul studiază la un colegiu de prestigiu, din centrul ţării.

Mama pe care băiatul a ucis-o cu sânge rece era profesoară, iar tatăl lui, asistent medical. La început, fusese şi el anchetat în cazul de omor, fiind bănuit, iniţial, de instigare la crimă, după cum a scris presa locală, iar apoi scos de sub urmărire penală de către procurori, din lipsă de probe.