Din culisele CEx. Geoană, către Iliescu: De ce faceţi balet? AUDIO

Discuţii aprinse în şedinţa CEx în care s-a discutat despre propunerea de excludere a lui Mircea Geoană din PSD. Şeful Senatului i-ar fi bătut obrazul lui Ion Iliescu, reproşându-i că face balet, relatează RTV. RTV  a obţinut în exclusivitate înregistrări audio de la şedinţa CEx a PSD. Ascultă ce reproşuri i-a făcut Daniel Savu lui Mircea Geoană.

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 15:27

Urlete şi insulte la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, unde s-a discutat propunerea de excludere a lui Mircea Geoană din partid. Preşedintele Senatului şi-a acuzat colegii de nesimţire şi făţărnicie. Printre cei pe care i-a aratat cu degetul s-a numărat şi Ion Iliescu.

De ce nu aveţi decenţă? De ce faceţi balet?„, i-ar fi spus Geoană lui Iliescu, dincolo de uşile închise, potrivit unor surse participante la şedinţă, citate de RTV.

Mircea Geoană i-a reproşat lui Iliescu, dar şi lui Adrian Năstase, că îl „girează” pe Victor Ponta în demersul de excludere a acestuia din PSD.

Adrian, acum văd că îl girezi pe Victor, dar la Congres ţi-a fost frică să te bagi cu Ponta„, i-a spus Geoană lui Năstase.

Potrivit surselor citate, Geoană ar fi ţipat în şedinţă acuzând „nesimţirea” unora din partid.

Victor Ponta i-a cerut lui Geoană, mai spun sursele citate, să cedeze preşedinţia Senatului vicepreşedintelui Ioan Chelaru.

Geoană a refuzat, susţin surse din partid, susţinând că PSD va pierde, la votul din plen, funcţia de preşedinte al Senatului dacă el va fi înlocuit sau revocat.

Daniel Savu, către Geoană: Nu ai susţinere în teritoriu

Senatorul Daniel Savu, de la Prahova, i-a reproşat şi el lui Geoană că a produs haos în PSD.

Conform unei înregistrări audio, prezentată în exclusivitate de RTV, Savu i-a cerut lui Geoană să-i spună, „acum în ceasul al doisprezecelea”, de ce vrea să candideze la Preşedinţie.

Senatorul i-a zis fostului lider al PSD şi de ce a susţinut înlocuirea sa de la Senat: „Nu mai am încredere în tine”.

Mai mult, Savu a ţinut să-i transmită şefului Senatului că el reprezintă Prahova şi nimeni nu îl susţine.

„Să ştii că nu ai susţinere în teritoriu. Te-am susţinut cât am putut…”, a precizat Savu.

Marian Vanghelie i-a luat apărarea lui Geoană

Vicepreşedintele PSD, Marian Vanghelie, a acuzat în şedinţă modul în care este tratat Mircea Geoană.

Victor Ponta i-a răspuns: „Dacă propui să facem Congres, acum supun la vot. Marian, hai să fim serioşi, nu mă lua cu şmecherii, că eu sunt de la Gara de Nord, nu din Sectorul 5”.

Cine e cu Geoană

Marian Vanghelie, Oana Mizil de la Călăraşi şi Adrian Popescu, liderul PSD Giurgiu, s-au opus excluderii lui Mircea Geoană din PSD.

Gheorghe Bunea Stancu, de la Brăila, şi Dumitru Buzatu, şeful filialei Vaslui, s-au arătat şi ei rezervaţi faţă de această măsură extremă.

Printre susţinătorii lui Geoană s-au aflat şi Ion Prioteasa, preşedinte CJ Dolj, şi Constantin Boşcodeală, primar al municipiului Buzău.

Cei mai mulţi dintre vorbitori s-au pronunţat însă împotriva lui Geoană.

Dragnea: N-am crezut că o să ajung să fiu făcut nesimţit de domnul Geoană

Secretarul general, Liviu Dragnea, s-a arătat deranjat că Geoană a vorbit de „nesimţirea” din PSD.

„N-am crezut că o să ajung în situaţia ca în Comitetul Executiv să fiu făcut nesimţit de dl. Geoană”, a spus Dragnea, într-o registrare audio obţinută în exclusivitate de RTV.

Dragnea a mai arătat că nu a crezut nici faptul că o să audă vreodată că „unii dintre noi am făcut pantofii”.

„Eu nu i-am făcut pantofii domnului Geoană, dar am stat lângă el în momente grele ale partidului”, a contracarat secretarul general al PSD, adăugând că îl doare foarte tare că este „ameninţat” de cineva din interiorul partidului.

Iliescu l-a criticat pe Geoană

Ion Iliescu nu l-a scutit nici el de critici pe Geoană, spunând că acesta a fost un tolerat în Guvernul Năstase.

Se votează sub ochii lui Geoană

Mircea Geoană a comunicat că refuză să iasă din CEx la momentul deliberării, el solicitând vot deschis, transmite Mediafax.

El le-a spus membrilor CEx că doreşte să se uite în ochii pritenilor săi atunci când aceştia se vor pronunţa în privinţa exlcuderii sale din partid.

Potrivit unor surse citate de RTV, Liviu Dragnea şi Adrian Năstase s-au pronunţat pentru excluderea lui Geoană.


loading...