Din filosofia americană: Barurile rezistă cel mai mult şi la recesiune, şi la uragane VIDEO

În timp ce uraganul Isaac a făcut ravagii prin Louisiana şi în special în New Orleans, lăsând multe localităţi pe întuneric, americanii afectaţi de prăpăd se consolează non stop în baruri.

RomaniaTV.net
01 sept. 2012, 13:14
Din filosofia americană: Barurile rezistă cel mai mult şi la recesiune, şi la uragane VIDEO

Peste 500.000 de case din statul american Louisiana au rămas fără electricitate după trecerea uraganului Isaac. Cele mai multe sunt în oraşul New Orleans, unde furtuna a lovit în plin.

Autorităţile şi locuitorii din New Orleans au început operaţiunile de curăţenie după trecerea uraganului. Trei sferturi din oraş e încă în beznă, după ce reţeaua de electricitate a fost grav avariată.

Dar o mare parte dintre locuitorii oraşului şi-a găsit un bun şi confortabil adăpost în … baruri, pentru că acestea sunt singurele care s-au descurcat cel mai repede după producerea dezastrului, făcând rost de generatoare de electricitate.

„Cea mai mare parte a oraşului e fără curent electric ceea ce mi se pare o nebunie. Nu-mi pot imagina cum e să nu poţi face un duş cald”, spune unul dintre locuitorii din New Orleans afectaţi de uragan.

Companiile de electictate au trimis sute de echipaje pe teren, ca să repare reţeaua cît mai repede. Operaţiunea e însă anevoioasă şi va dura cel puţin o săptămână, iar în aceste condiţii, oamenii au luat calea barurilor.

„Oamenii au nevoie de un loc în care să meargă şi nu se opresc din băut. Barurile sunt afaceri rezistente la recesiune, la uragane, la orice. Vor fi întotdeauna oameni care vor merge în baruri „, spune Emma Bisnet, care lucrează la unul dintre barurile din New Orleans.

„Acest bar încântător era singurul loc deschis. Mă plimbam pe străzi, îmi era cald şi transpiram aşa că am intrat aici ca să mă răcoresc”, a mărturisit un localnic.

Oamenii au început, totuşi, să iasă din case pentru a-şi curăţa proprietăţile şi a se aproviziona. Ei au avut parte  chiar şi de un oaspete supriză, candidatul republican la Casa Albă, Mitt Romney, venit în „vizită de lucru”  în zonele devastate de uragan.