Din întrebările părinţilor: Caut bonă sau îl las pe cel mic cu bunica

Bona sau bunica: perioada de timp în care ai putut sta acasă cu puiul tău se apropie de sfârşit şi trebuie să te reîntorci la serviciu. Cu cine îl vei lasă pe cel mic?

RomaniaTV.net
05 sept. 2013, 10:26
Din întrebările părinţilor: Caut bonă sau îl las pe cel mic cu bunica

Caut bona sau il las pe cel mic cu buni?

Multe mamici sunt puse in incurcatura atunci cand este vorba de a alege persoana care sa aiba grija de bebelus. Tocmai de aceea, pentru a te ajuta sa ajungi la solutia potrivita tie si copilului tau, iti propunem sa iti imaginezi cateva situatii cu care te-ai putea intalni. Decizia, desigur, este a ta.

Citeste si: Cum depistezi o bona rea?

Un strain sau de-al casei

Cei mai multi parinti se simt mai linistiti atunci cand isi lasa copiii cu cineva din familie si nu cu o persoana in care nu au pic de incredere. In acest caz, balanta ar inclina catre alegerea bunicii. O problema ar putea sa apara daca exista doua bunici: mama ta si mama lui. Daca o alegi pe mama ta s-ar putea sa ai probleme cu soacra, iar daca o alegi pe soacra, s-ar putea sa ai probleme… cu amandoua.

Citeste si: Bona sau gradinita?

Experienta sau studii

Clar ca practica este cu mult mai folositoare decat teoria. Cu toate acestea, experienta bunicii in cresterea copiilor ar putea fi depasita de calificarile profesionale ale bonei.

Bunica ar putea avea idei invechite de educatie – cu toate ca o face cu multa dragoste –, spre deosebire de o bona care ar fi la curent cu metode educationale noi si care s-ar potrivi mai bine viziunii tale de educatie.

Citeste mai multe despre bone pe mami.ro.