Din PDL se cere remaniere. Termen: 15 ianuarie!

Remanierea guvernamentală este din nou cerută de voci din interiorul PDL. Cea care cere primenirea guvernului este acum deputata Raluca Turcan, soţia purtătorului de cuvânt al preşedintelui Băsescu, Valeriu Turcan.

RomaniaTV.net
05 ian. 2012, 14:53
Din PDL se cere remaniere. Termen: 15 ianuarie!

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat, joi că PDL este „ca un pacient sub anestezie” şi trebuie să se trezească pentru a câştiga alegerile, ceea ce ar înseamna o remaniere până în 15 ianuarie şi închiderea unor subiecte ca reorganizarea teritorială şi modificarea Constituţiei.

Turcan a spus că PDL ar trebui să-şi desemneze până la Paşti candidaţii pentru primăriile reşedinţă de judeţ şi pentru şefia Consiliilor Judeţene, „plus desemnarea candidatului pentru Primăria Capitalei”.

De asemenea, deputatul PDL a spus că partidul trebuie să nominalizeze cel târziu până în iulie un candidat pentru funcţia de prim-ministru, cu o echipă politică aferentă, „în condiţiile în care premierul Emil Boc a anunţat că nu vizează un nou mandat”.

„PDL are nevoie să se trezească, deoarece acum partidul e ca un pacient aflat sub anestezie. Iar această trezire şi această mobilizare ar însemna câteva lucruri: remaniere guvernamentală rapidă, până în 15 ianuarie; închiderea subiectelor cu regionalizarea şi cu modificarea Constituţiei, pentru care nu există nici majoritatea parlamentară necesară şi nici determinarea internă de partid; desemnarea, până la Paşti, a candidaţilor pentru primăriile reşedinţă de judeţ şi pentru şefia Consiliilor Judeţene plus desemnarea candidatului pentru primăria Capitalei; desemnarea, cel târziu până în luna iulie, a unui candidat pentru funcţia de prim-ministru (cu o echipă politică aferentă), în condiţiile în care premierul Emil Boc a anunţat că nu vizează un nou mandat”, afirmă Raluca Turcan.

În opinia acesteia, PDL trebuie să aibă în vedere şi lansarea unui Program al Clasei de Mijloc, prin care să definească marile mize ale clasei mijlocii din România şi politicile necesare pentru aceasta în perioada 2012-2016.

Potrivit deputatului PDL, democrat-liberalii trebuie să se poziţioneze „clar drept partidul clasei de mijloc, active,antreprenoriale”.

Raluca Turcan susţine că este obligatorie crearea unui grup de experţi juridici, astfel încât agenda legislativă a PDL din 2012 să aibă un calendar clar de paşi pentru implementare, iar legile promovate să nu mai poată fi declarate neconstituţionale.

PDL nu va fi premiat de Băsescu

Pedelista susţine că marea greşeală strategică a PDL ar fi să creadă că va fi adus la guvernare de preşedintele Băsescu indiferent de ceea ce va face la vot şi a arătat că democrat-liberalii trebuie să evite să intre divizaţi şi slăbiţi în alegeri.

„Marea greşeală strategică a PDL-ului ar fi să creadă că va fi adus la guvernare de preşedintele Băsescu indiferent de ceea ce face în alegeri. Nouă, PDL-ului, trebuie să ne fie clar un lucru: dacă ne sancţionează electoratul, nu ne poate premia preşedintele. Dacă nu înţelegem asta, vom pierde şi alegerile şi guvernarea. Trebuie de aceea să ne mobilizăm foarte puternic şi mai ales să evităm să intrăm divizaţi şi slăbiţi în alegeri”, a spus Turcan.