Din PNL se strigă refacerea USL: Iaşiul fierbe

Preşedintele PNL Iaşi, Cristian Adomniţei, a pierdut controlul filialei locale a partidului. Organizaţia liberală a primit ieri o lovitură puternică din partea PSD, după ce trei consilieri judeţeni, în frunte cu liderul de grup, au anunţat că vor refacerea USL, potrivit pesurse.ro.

RomaniaTV.net
19 iun. 2014, 13:18
Din PNL se strigă refacerea USL: Iaşiul fierbe

Principalul motiv invocat de „dezertori” constă în faptul că eşecul PNL la alegerile europarlamentare arată că electoratul ar fi taxat ieşirea liberalilor de la guvernare prin ruperea alianţei cu PSD.

Şeful liberalilor ieşeni a criticat dur gestul consilierilor liberali, fiind vorba de liderul de grup al aleşilor PNL din CJ, Vintilă Iordan, alături de Mihai Florin şi Ciprian Roşca. Cei trei au făcut scut în faţa lui Victor Chirilă, fost vicepreşedinte al CJ, exclus din PNL după ce s-a aliat cu PSD.

„Sunt scârbit de atitudinea celor patru oameni. Acest lucru arată că, de fapt, ei nu au avut caracter şi, acum când e greu, fug precum şoarecii de pe corabia care se pregătea să se scufunde. Necazul lor este ca această corabie va învinge şi va ajunge la mal”, a comentat Adomniţei. Preşedintele PNL Iaşi a adăugat că filiala locală iese mai „curată” după acest episod, subliniind că cei trei consilieri s-au „autoexclus” din partid. „Conform statutului, pierderea calităţii de membru se face şi prin susţinerea unei alte doctrine sau altui partid, dar pentru a fi lucrurile şi mai clare se va ajunge şi acolo (la excludere, n.red.)”, a precizat liberalul.

Doi dintre cei trei consilieri ai PNL au susţinut ieri o conferinţă de presă, alături de Chirilă, prin care şi-au explicat intenţia de a susţine proiectele PSD, cel care a lipsit fiind Florin.

„Nu a fost o colaborare foarte apropiată cu dommnul Adomniţei, poate nu am fost pe aceeaşi lungime de undă în privinţa comunicării. Clar este că a fost o decizie greşită ieşirea din USL, PNL a avut doar de pierdut prin acest gest”, a declarat Iordan.

La rândul lui, Roşca a afirmat că principalul său motiv pentru care a ales să pledeze pentru refacerea USL este dat de faptul că electoratul ieşean a taxat PNL pentru ieşirea din alianţa cu PSD la europarlamentare.

În prezent, alianţa PSD – PPDD şi grupul celor patru consilieri liberali „trădători” adună 22 de voturi în plenul CJ, cu două voturi mai puţin decât numărul necesar pentru o majoritate absolută.

El a menţionat că există şi alţi liberali care vor refacerea USL. În această lună, PSD îşi va asigura majoritatea absolută şi la nivelul Consiliului Local Municipal, unde va controla 18 din 27 de voturi (două treimi).