Din rău, în mai rău. România a suferit prima înfrângere la CM de handbal

După egalul ruşinos cu Japonia, reprezentativa de handbal feminin a României a suferit prima înfrângere la Campionatul Mondial din Brazilia.

RomaniaTV.net
09 dec. 2011, 06:58
Din rău, în mai rău. România a suferit prima înfrângere la CM de handbal

România a pierdut cu scorul de 28-33 meciul disputat, joi seară, în compania reprezentativei ţării gazdă la CM de handbal din Brazilia. „Tricolorele” au jucat ceva mai bine decât în precedentele trei partide din grupa C, însă de acestă dată au fost ţinute în loc de arbitrajul pe alocuri ostil.

Cu toate că jucătoarele lui Radu Voina s-au mişcat mai bine, odată cu revenirile pe teren ale Oanei Manea şi Adinei Fidera, Brazilia a fost cea care a dominat, iar în prima repriză a condus şi la o diferenţă de patru goluri. Româncele au fost parcă mai sigure în apărare, dar de această dată s-a greşit mult în atac, iar poarta nu a funcţionat. Sud-americanele au avut astfel şansa să de desprindă, iar la pauză conduceau cu 14-11.

După pauză, România a dat semne că putea reveni, apropiindu-se la două goluri pe tabelă, dar apoi ritmul a scăzut din nou, iar diferenţa a crescut la cinci goluri. Au intrat apoi în scenă arbitrii, care au favorizat jocul dur al Braziliei, dar au taxat orice greşeală a româncelor, eliminând jucătoare pe bandă. Abia în ultimele zece minute au început să fie sancţionate şi braziliencele, însă cărţile erau deja făcute, iar naţionala ţării gazdă a Mondialului nu a avut probleme în a obţine a patra victorie consecutivă în grupă şi a-şi asigura, astfel, primul loc în clasament.

Pentru România au marcat: Brădeanu 6 goluri, Curea 5, Vărzaru 4, Manea 3, Ardean Elisei 2, Chirilă 2, Nechita 2, Amariei 2, Chintoan 1, Băbeanu 1.

Cea mai bună marcatoare a Braziliei a fost Nasciment, cu 8 reuşite.

Vineri, la ora 21.15, ora României, naţionala antrenată de Radu Voina joacă împotriva Franţei pentru a şti de pe ce loc se califică în optimi, unde au deja locul asigurat. Primele patru clasate din fiecare grupă se califică în optimi.