Din toamnă, elevii vor merge la şcoală cu o zi în plus. VEZI noua structură a anului şcolar

Anul şcolar 2012-2013 va avea 178 de zile de şcoală, cu una în plus faţă de 2011-2012, trei săptămâni pentru vacanţa de iarnă, două de primăvară, una în 29 octombrie - 4 noiembrie pentru învăţământul primar şi "Şcoala altfel", a anunţat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea.

RomaniaTV.net
24 apr. 2012, 10:43
Din toamnă, elevii vor merge la şcoală cu o zi în plus. VEZI noua structură a anului şcolar

„Vacanţa de iarnă va avea trei săptămâni, iar vacanţa de primăvară două. În perioada 29 octombrie – 4 noiembrie va fi vacanţă pentru copiii din învăţământul primar. De asemenea, se păstrează săptămâna «Şcoala altfel», organizată în intervalul 1-5 aprilie”, a declarat secretarul de stat Oana Badea, într-o conferinţă de presă.

Debutul anului şcolar în România este la fel ca în alte 23 de state, respectiv în intervalul 1-15 septembrie. În nouă state cursurile încep înainte de 1 septembrie, iar în trei, după 15 septembrie, a precizat Oana Badea.

Secretarul de stat a mai spus că media zilelor de şcoală este în majoritatea ţările de peste 185 de zile, în România rămânând la 178 din cauza curriculei extrem de stufoase.

„Extinderea zilelor de şcolarizare nu este oportună imediat”, a adăugat secretarul de stat, precizând că elevi români au 80 de zile de vacanţă, media în alte ţări fiind de 72.


loading...