Dinamo, amendată cu 100.000 de lei, după incidentele de la derby-ul cu Steaua

FC Dinamo a fost amendat de Jandarmerie cu 100.000 de lei, pentru că nu a asigurat separarea grupurilor de suporteri rivali prin rezervarea de locuri amplasate în sectoare opuse ale arenei şi nu a luat măsurile necesare cu privire la interzicerea introducerii şi folosirii de materiale pirotehnice.

RomaniaTV.net
13 aug. 2013, 14:06
Dinamo, amendată cu 100.000 de lei, după incidentele de la derby-ul cu Steaua

După ce Dinamo a pierdut pe teren derby-ul cu Steaua, conducerea clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare trebuie să bage mâna adânc în buzunar, pentru a plăti pentru incidentele create de suporteri.

Dacă FC Dinamo trebuie să plătească 100.000 de lei pentru că nu a asigurat separarea grupurilor de suporteri rivali şi nu a interzis introducerea de materiale pirotehnice în stadion, firma care s-a ocupat de securitate la derby, a fost sancţionată cu 10.000 de lei „pentru nerespectarea prevederilor Planului de Acţiune aprobat de Unitatea de Jandarmi, firma de securitate a fost sancţionată cu amendă în valoare de 1.000 lei în conformitate cu prevederile art. 27, alin. 1, lit. c din Legea 4/2008”.

O serie de incidente provocate de suporteri au avut loc duminică, la derby-ul Dinamo – Steaua, scor 1-2, din etapa a IV-a a Ligii I.

În timpul partidei de duminică, suporterii ambelor echipe au aprins mai multe torţe şi au aruncat cu petarde, unele dintre acestea ajungând şi pe teren. De asemenea, înainte de startul meciului, grupuri de suporteri dinamovişti şi stelişti s-au încăierat în tribune, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor pentru aplanarea conflictului. În urma acestui incedent, observatorul de joc şi reprezentantul Prefectului Municipiului Bucureşti au solicitat evacuarea de către jandarmi a spectatorilor din sectorul 108, Peluza Sud.