Dinamo cere control antidoping la FCSB înainte de derby. Ce spune regulamentul

Dinamo și FCSB se vor întâlni, miercuri, 3 februarie 2020, de la ora 20:45, în etapa a 21-a din Liga 1. Tensiunile au început, iar suporterii-acționari ai lui Dinamo au solicitat un control anti-doping în tabăra celor de la FCSB.

02 feb. 2021, 17:06
Dinamo cere control antidoping la FCSB înainte de derby. Ce spune regulamentul
Dinamo cere control antidoping la FCSB

Dinamo cere control antidoping la FCSB. FCSB este lider în Liga 1, înaintea derby-ului cu Dinamo, iar forma excelentă a jucătorilor lui Toni Petrea a ridicat mai multe semne de întrebare în cadrul clubului din „Ștefan cel Mare”.

Dinamo cere control antidoping la FCSB

Suporterii-acționari din programul DDB au solicitat Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD) un control în tabăra lui FCSB, pentru a fi siguri că jucătorii lui Toni Petrea nu folosesc substanțe interzise de regulament, care le pot oferi un avantaj fizic în timpul meciurilor. Testul respectiv ar putea fi efectuat mâine, la baza de antrenament a lui FCSB, de la Berceni, anunţă Eurosport.

Sebastian Colțescu, delegat la derby-ul Dinamo – FCSB. Decizie neaşteptată a CCA după scandalul de rasism de la Paris

Ce spune regulamentul

Potrivit regulamentului ANAD, cea mai drastică pedeapsă pe care o riscă o echipă găsită vinovată pentru dopaj este reprezentată de pierderea punctelor și descalificarea din Liga 1. Acest deznodământ ar putea apărea numai în cazul în care mai mult de doi jucători sunt testați pozitiv cu substanțe interzise de regulament, primite cu acordul clubului, ci nu în mod independent (așa cum s-a întâmplat în cazul celor 3 jucători de la Astra Giurgiu: Alexandru Ioniță, Takyuki Seto și Kehinde Fatai). De asemenea, regulamentul prevede că orice jucător testat pozitiv cu substanțe interzise va fi suspendat din fotbal pe o perioadă care poate ajunge până la 4 ani, în funcție de tratamentul folosit, modul de administrare și dozaj. „În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiției, pe lângă sancțiunile aplicate individual sportivilor implicați, va sancționa echipa respectivă cu descalificarea și pierderea punctelor”, se arată în regulamentul Agenției Naționale Anti-Doping.