Sebastian Colțescu, delegat la derby-ul Dinamo – FCSB. Decizie neaşteptată a CCA după scandalul de rasism de la Paris

Dinamo - FCSB, derby-ul etapei 21 a Ligii 1, va fi arbitrat de Sebastian Colțescu. Partida este programată, miercuri, 3 februarie, de la ora 20:45. Colţescu a revenit recent pe teren, la meciul Sepsi - Astra, după scandalul de rasism de la meciul PSG - Istanbul Başakşehir.

01 feb. 2021, 21:54
Sebastian Colțescu, delegat la derby-ul Dinamo – FCSB. Decizie neaşteptată a CCA după scandalul de rasism de la Paris

Sebastian Colțescu va arbitra derby-ul Dinamo – FCSB. La disputa din Liga Campionilor, a fost arbitru de rezervă. Dar, a revenit pe teren și anul acesta a condus la finalul lui ianuarie 2021 duelul Sepsi – Astra Giurgiu, 4-1, urmat de FC Botosani – FC Hermannstadt, 1-0, desfășurat la data de 31 ianuarie.

Sebastian Colțescu, delegat la derby-ul Dinamo – FCSB

La meciul PSG – Başakşehir, Colţescu i-a cerut în minutul 16 lui Ovidiu Haţegan, centralul partidei, să intervină pentru a-l calma pe Pierre Webo, antrenorul secund al echipei din Istanbul, dar l-a identificat pe cel din urmă ca fiind „tipul negru”. După acest scandal, Colțescu, exclus de pe lista FIFA de la 1 ianuarie, a revenit în Liga 1.

Ungurii, reacţie neaşteptată în scandalul de rasism provocat de Sebastian Colţescu! Ce au putut scrie despre român

Sebastian Colțescu, infectat cu COVID-19

Sebastian Colțescu nu a putut efectua la începutul lui ianuarie testele fizice din cauza problemelor medicale, fiind infectat cu COVID-19. Deși a fost pus la zid, Colțescu și-a găsit un apărător în persoana lui Ionuț Lupescu, fost mare internațional și oficial UEFA: „Turcii au depășit limita. Mi s-a părut exagerat. Sunt țări care sunt mai sensibile. În alte țări nu se pune accent pe asta. Colțescu nu cred că a greșit, s-a exagerat. Arbitrii vorbesc în Champions League cum vorbesc în România. Ar trebui în ianuarie-februarie să se înțeleagă”. Şi Dumitru Dragomir i-a luat apărarea: „Derbedeul acela care a făcut tot acel scandal trebuie să fie suspendat. Demba Ba…El a făcut tot scandalul ăsta ca să ascundă prestația lui proastă și a dat-o pe Colțescu. Cum să îi spună? Porumbel vopsit? Era altceva! Te supărai dacă îi spunea cum i se spunea lui Rică Răducanu? A fost o comunicare nefericire, dar cum putea să îi spună?”.

Victor Ciutacu, despre scandalul de rasism declanşat de Sebastian Colţescu: Mi-aș dori să fiu scutit de trăirile ipocrite ale „victimelor rasismului” plătite cu milioane de euro