DINAMO – CRAIOVA 0-1. Oltenii, maximum de puncte după şapte etape

FC Dinamo a fost învinsă, duminică, pe Arena Naţională, cu scorul de 1-0 (1-0), de CS Universitatea Craiova, în etapa a VII-a a Ligii I.

RomaniaTV.net
18 oct. 2020, 12:08
DINAMO – CRAIOVA 0-1. Oltenii, maximum de puncte după şapte etape

DINAMO – CS UNIVERSITATEA CRAIOVA 0-1. Dinamo rămâne pe antepenultimul loc, 14, după acest meci, cu cinci puncte. Lider este CS Universitatea Craiova, cu 21 puncte, urmată de CFR Cluj, cu 15 puncte, şi de FCSB, cu 12 puncte (6 meciuri).

DINAMO – CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Min. 26, 11 m pentru Craiova: GOOOOOOL DINAMO – CRAIOVA 0-1, Cicaldău transformă penalty-ul

Echipele din Dinamo – Universitate Craiova:

  • Dinamo: Hinojo – Sorescu, Puljic, Grigore, Radu – Gol, Garcia – Mihaiu, Valle, Camara – Nemec
  • Universitatea Craiova: Pigliacelli – Olteanu, Bălașa, M. Constantin, Bancu – Nistor, Bic, Cicâldău – Bărbuț, Ivan, Baiaram


Bosniacul pornise ca din tun noul sezon și reușise să își treacă în cont șase reușite în tot atâtea partide disputate în tricoul „juveților”. Altfel spus, Koljic marcase nu mai puțin de jumătate dintre golurile reușite de Universitatea Craiova în actuala stagiune a Ligii 1.

Dinamo – Universitatea Craiova, echipe probabile:

DINAMO (4-2-3-1): 1. Mejias l 21. Gonzalez, 66. Puljici, 27. R. Grigore, 3. An. Radu l 8. P. Anton, 55. Gol l 98. Mihaiu, 10. Valle, 7. Camara l 17. Nemec
REZERVE: 33. Rene, 6. Ehmann, 9. Magaye, 22. Sorescu, 29. Măgureanu, 31. Fabbrini, 35. Abdoulaye, 38. Bani, 75. Garcia
ABSENȚI: Isma, Răuță (suspendați), Achim (accidentat), Sin (neinclus în lot)
ANTRENOR: Cosmin Contra

U CRAIOVA (4-3-3): 13. Pigliacelli l 5. Vătăjelu, 4. Bălașa, 23. M. Constantin, 11. Bancu l 16. Nistor, 6. Screciu, 10. Cicâldău l 9. A. Ivan, 30. Mamut, 17. Baiaram
REZERVE: 1. L. Popescu, 8. Mateiu, 14. Ofosu, 21. Ivanov, 22. Bărbuț, 26. Acka, 27. V. Constantin, 29. Bic, 39. Mitran
ABSENȚI: Vlădoiu, Câmpanu, M. Roman II (indisponibili), Papp, Tudorie (incerți), Koljici (accidentat)
ANTRENOR: Cristiano Bergodi

DINAMO – CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Surpriză! Dinamo, favorita caselor de pariuri înainte de meciul cu Craiova

”Câinii” sunt favoriții caselor de pariuri înainte de meciul cu olteni. Bookmakerii oferă o cotă de 2,40 pentru o victorie a trupei lui Cosmin Contra pe Arena Națională, în timp ce oltenii pleacă cu șansa a doua. 3.10 este cota pentru o victorie a Craiovei.

Oltenii sunt lideri înainte de meciul de pe Arena Națională, cu șase victorii din tot atâtea partide, dar au probleme mari de lot. Pe lângă accidentarea lui Elvir Koljic și plecarea lui Valentin Mihăilă în Serie A, la Parma, Craiova are și doi jucători infectați cu COVID-19.

Cu toate acestea, Mihai Bălașa este încrezător în forța echipei sale. Fundașul, întors recent la echipa de club după cele trei meciuri la echipa națională, nu crede că meciul cu Dinamo va fi cel mai greu de până acum pentru olteni.

DINAMO – CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Mihai Bălașa: ”Nu cred că vom avea cel mai greu meci de până acum”

„Nu cred că împotriva lui Dinamo vom avea cel mai greu meci de până acum. E adevărat că am întâlnit echipe mici, dar ne-a fost greu să le învingem, pentru că s-au închis și ne-au pus mari probleme.

Cu echipele mici se câștigă campionatul, în astfel de partide trebuie să punctezi. Mergem la București să fim ‘Agentul 007’ și să ne întoarcem cu toate trei punctele”, a spus Bălașa, la conferința de presă.

DINAMO – CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Cristi Borcea a apelat la Ion Țiriac, când Dinamo era în criză! Mesajul miliardarului care i-a lăsat mască pe jucători

Legătura dintre Ion Țiriac (81 de ani) și Dinamo este una specială de mulți ani, chiar dacă miliardarul evită să se implice financiar la echipa din Șoseaua ”Ștefan cel Mare”. 

S-a întâmplat în 2003, atunci când Dinamo a traversat unul dintre cele mai slabe momente din istoria clubului.

DINAMO – CRAIOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Ion Țiriac a mers în cantonamentul lui Dinamo. Ce le-a spus jucătorilor

Cristi Borcea, președintele de atunci al clubului, l-a rugat pe Ion Țiriac să ajungă în cantonamentul de la Săftica pentru a sta de vorbă cu jucătorii. Dinamo, cu Ioan Andone pe bancă, a înregistrat nouă partide fără victorie, dintre care șapte eșecuri consecutive.

Țiriac a ajuns la Săftica, până la urmă, dar discursul său i-a lăsat mască pe jucători. ”Măi băieţi, am nişte case prin America de Sud… N-am mai fost pe acolo de ani de zile, nici nu mai ştiu ce-o fi cu ele”, a spus Țiriac, spre mirarea celor din jur.

Cum au reacționat jucătorii după ce au ascultat discursul lui Ion Țiriac

Jucătorii cu personalitate, precum Giani Kiriță sau Mugur Bolohan au reacționat imediat: ”nea Ion, ştiţi… Pe noi ne bat toţi de vreo şapte meciuri.

Credeam c-o să ne daţi vreun sfat, ceva”, au spus ei.

Țiriac le-a răspuns imediat, spre amuzamentul întregii asistențe: ”Da, mă, am auzit că vă bat cam toţi. Dar de ce m-or fi chemat ăştia pe mine nu pot să-mi dau seama, că n-am nici o treabă cu meciurile voastre”, a spus, potrivit Gsp.ro, extrem de serios Ion Țiriac.

Atmosfera s-a destins, după care omul de afaceri a plecat și nici nu a mai revenit.

Întâmplător sau nu, după acea întrevedere, Dinamo a început să adune puncte și să depășească perioada neagră.

4 motive pentru care Dinamo – Craiova va fi un meci incendiar! 

1. Este un meci al revanșei pentru Cosmin Contra. Când se raportează la ultimele performanțe, și ale antrenorului, și ale „câinilor”, „Guriță” și dinamoviștii acuză faptul că în deplasarea de la Severin, unde s-a jucat etapa cu CSU Craiova în primăvara lui 2017, s-a irosit șansa uriașă a lui Dinamo de a câștiga campionatul – sau măcar de a avea prim-planul – în urmă cu 3 ani. 

A fost un 2-2 cu un meci total, cu gol egalizator al lui Zlatinski în minutul 90+1, cu scandal și cu încăierare pe final, Contra având o izbucnire nervoasă: „Jegurilor, cu Steaua v-ați pus capră, cu noi vă dați viața!”.

 2. Jignirea nu a dus la o ruptură între „Guriță” și patronul Craiovei, Mihai Rotaru, cu o relație amicală în afara fotbalului. De aceea, în primăvară oltenii au vrut să-l angajeze pe Contra, detaliu recunoscut de ambele părți. Până la urmă, a fost preferat Cristiano Bergodi.

3. Contra se va confrunta cu Dan Nistor, ex-căpitanul roș-albilor în premieră adversar al echipei pe care a condus-o din teren. Cosmin nu l-a suportat niciodată pe actualul mijlocaș al juveților, de aceea s-a dispensat de serviciile lui pe vremea când amândoi erau în Ștefan cel Mare. La națională, ca selecționer, l-a convocat obligat de forma fotbalistului, dar Nistor a strâns doar 28 de minute în două meciuri.

4. Nistor va juca din primul minut contra echipei ce-i pusese chipul pe autocar în 2019! Cu toate acestea, fotbalistul s-a judecat cu Dinamo pentru suma restantă de 20.000 de euro