DINAMO – FCSB 1-1. Remiză cu scandal în derby de România. „Nu se poate juca fotbal pe nisip”

FC Dinamo a remizat, duminică, pe teren propriu, scor 1-1 (1-0), în derbiul cu FCSB, din etapa a XV-a a campionatului naţional de fotbal, Liga I. În urma acestui rezultat, FCSB rămâne pe locul 2 în clasament, cu 28 de puncte, la două puncte de liderul CFR Cluj. Dinamo acumulează 17 puncte şi ocupă locul 9.

RomaniaTV.net
11 nov. 2018, 19:36
DINAMO – FCSB 1-1. Remiză cu scandal în derby de România. „Nu se poate juca fotbal pe nisip”

Dinamo și FCSB au remizat în episodul 174 al derby-ului dintre cele două, scor 1-1, într-un meci disputat pe Arena Națională.

UPDATE: Atacantul Daniel Popa a criticat starea gazonului de pe Arena Naţională, apreciind că nu se poate juca fotbal pe nisip, după derbiul Dinamo – FCSB, scor 1-1.

„Doare că nu am reuşit să marcăm şi să fructificăm avantajul omului în plus. Dan Nistor este cel mai bun om al nostru, s-a văzut lipsa lui, nu a mai vorbit nimeni cu noi în teren după ce a ieşit şi nimeni nu ne mai dirija. El este căpitanul nostru şi ne dirija. Anul ăsta este obligatorie intrarea în play-off. Despre teren nu se pot spune multe, şi ei au jucat aici. Nu se poate juca fotbal pe nisip”, a declarat Popa la Digisport.

UPDATE: Fotbalistul dinamovist Sergiu Hanca a declarat duminică seară, după derbiul cu FCSB, scor 1-1, că este foarte dezamăgit de rezultat, precizând că el şi colegii săi ar fi trebuit să gestioneze mai bine faptul că s-au aflat în superioritate numerică.

„E dezamăgire mare, am avut meciul în mână, un om în plus şi trebuia să fim mai atenţi. Din păcate nu ne-am concentrat destul. Am avut 35-40 de minute cu un om în plus, în care trebuia să gestionăm mai bine situaţia. Nu este cazul să fim cu nasul pe sus şi să începem să strângem puncte. În anumite situaţii toţi am luat decizii greşite, pe acest teren trebuia să gestionăm altfel situaţia”, a spus Hanca la Digi Sport.

El a precizat că Dinamo, fiind „cel mai mare club din România”, trebuie „să aspire la mai mult”. „Suporterii întotdeauna au fost numărul unu. Cu siguranţă prin muncă, după această pauză a naţionalei vom arăta mult mai bine”, a adăugat Hanca.

UPDATE: Mijlocaşul Filipe Teixeira a declarat, duminică seară, că pentru FCSB remiza cu Dinamo, scor 1-1, nu este una bună şi consideră că toţi coechipierii săi trebuie să dea mai mult în teren.

„Pentru noi nu este un rezultat bun, voiam să câştigăm, dar având în vedere că am jucat cu un om mai puţin 35-40 de minute, e acceptabil. Dar pe teren trebuie să arătăm mai mult. Nu sunt mulţumit de randamentul unor colegi. Chiar dacă Gnohere a luat roşu, am simţit că mai puteam da gol. Sigur că cu Bizonul ar fi fost mai bine în teren. Acum ne gândim la meciul următor. Cu suporterii pe care îi are, ar fi bine ca Dinamo să ajungă în play-off”, a declarat Teixeira la Digisport.

UPDATE: Fotbalistul Florin Tănase a declarat, duminică seară, după derbiul Dinamo – FCSB, scor 1-1, că rezultatul este echitabil şi mulţumitor având în vedere desfăşurarea jocului.

El consideră că Dinamo este o echipă bună şi va ajunge în play-off-ul Ligii I.

“Un rezultat echitabil. Ne pare rău că nu am obţinut victoria, aveam nevoie de trei puncte, dar ţinând cont de ce s-a întâmplat pe teren, e un rezultat mulţumitor”, a spus jucătorul echipei FCSB, la Digi Sport.

Tănase a precizat că se bucură că a reparat greşeala lui Gnohere şi a marcat pentru 1-1.

“Îi văd în play-odff pe Dinamo, au o echipă bună din ce am simţit azi pe teren. Părerea mea e că vor ajunge în play-off”, a mai afirmat jucătorul.

DINAMO-FCSB 1-1

Min. 90+1: A doua repriză se prelungeşte cu cel puţin şase minute.

Min. 74: Două ocazii pentru Dinamo. Mai întâi, Hanca a şutat în blocaj, iar mingea s-a dus în corner. Apoi, Neicuţescu a şutat bine, dar mingea l-a lovit pe Mihai Popescu şi a trecut puţin peste poarta lui Bălgrădean.

MIN. 52: Gnohre, după ce a ratat penalty, vede cartonaş roşu direct pentru fault intenţionat.

MIN. 47: 1-1 GOOOOOOOOOOL FCSB, Gnohere ratează un penalty obţinut de Tănase, dar acesta din urmă marchează din respingere.

Min. 40, Nistor are probleme musculare şi este schimbat

MIN. 39: GOOOOOOOOOOOOOOOOL 1-0 Dinamo, Salomao deschide scorul pe Arena Naţională

MIN. 38: LOVITURĂ DE LA 11 M PENTRU DINAMO, contraatac fulgerător şi fault în careu asupra lui Daniel Popa făcut de portarul Bălgrădean.

Min. 31: Daniel Popa, şut violent, Bălgrădean respinge cu greu.

Min. 5: Bară, FCSB! Dennis Man reia în bară cu capul, după un corner executat foarte bine de Moruţan. Istvan Kovacs fluieră, însă, fault în atac.

Min. 1: Așa cum au promis, fanii lui Dinamo au pregătit o scenografie spectaculoasă înaintea marelui derby cu FCSB, de pe Arena Națională. ”La trecutu-ți mare, mare viitor”, a fost mesajul Peluzei Cătălin Hîldan.

Pe toată peluza de pe Arena Națională, suporterii dinamoviștilor au ”construit” harta României Mari, inclusiv cu Basarabia. Mai mult, începutul meciului a fost precedat de un moment artistic, care a avut legătură cu Centenarul. 20.000 de oameni au cântat „Treceți batalioane române Carpații”. 

Înaintea meciului, Peluza Cătălin Hâldan a omagiat eroismul soldaţilor români în Primul razboi mondial şi semnarea armistiţiului, acum 100 de ani, la 11 noiembrie 1918. Dinamoviştii au afişat o coregrafie cu peluza acoperita de tricolor şi harta României Mari formată din cartoane colorate. În faţa peluzei, ei au ridicat trei desene în 3D, unul cu un ostaş român din primul razboi mondial cu un drapel de luptă, al doilea cu stema României cu Vulturul cu sceptrul şi sabia în ghiare şi al treilea cu trei personaje, Carol al IV-lea al Ungariei, Wilhelm al II-lea al Germaniei şi Stalin, considerate duşmani ai României. 

Pe teren, doi tenori au interpretat cântece patriotice şi două persoane în costume populare au fluturat steagul României de la 1918. Pe cele patru ecrane de deasupra terenului au rulat imagini de la unire şi de la semnarea armistiţiului în Primul război mondial, de la care se împlinesc o sută de ani. Apoi galeria dinamovistă a fluturat zeci de steaguri ale României din acea perioadă şi au cântat cântece patriotice.

Fanii celor două echipe eu au aruncat cu torţe şi petarde pe teren înaintea şi în timpul partidei. Hanca a acuzat că a fost lovit de o bucată desprinsă dintr-o petardă aruncată din sectorul oaspeţilor, în minutul 62. Jucătorul dinamovist a continuat partida.


ECHIPELE DE START:

DINAMO
Sistem: 4-1-4-1
ANTRENOR: Mircea Rednic
Penedo – Corbu, M. Popescu, Katsikas, Sg. Popovici – Cooper – Sorescu, Hanca, Nistor, Salomao – D. Popa
Antrenor: Mircea Rednic
REZERVE: Eșanu, Gomelt, Zenke, R. Grigore, Neicuțescu, M. Axente, R. Moldoveanu
ABSENȚI: Pesici (accidentat), Atmane (incert)

STEAUA

SISTEM: 4-2-3-1

ANTRENOR: Nicolae Dică
Bălgrădean – R. Benzar, Planici, L. Filip, A. Stan – Nedelcu, Teixeira – Moruțan, D. Man, Fl. Tănase – Gnohere
REZERVE: A. Vlad, Bălașa, Fl. Coman, Jakolis, I. Stoica, Rusescu, Zlatinski
ABSENȚI: Momcilovici, Pintilii, Ov. Popescu (accidentați), J. Morais, M. Roman I (suspendați)

clipboard01


Pentru partida de pe Arena Naţională s-au vândut, până la ora 12:00, doar 20.000 de bilete, după cum anunţă dinamoviştii. Au fost alese şi echipamentele de joc. ”Câinii” vor evolua în roşu, în timp ce FCSB va evolua în culorile de deplasare, alb-bleu.

Gazonul de pe cel mai mare stadion al ţării arată îngrozitor.

”Nu se mai ţine cont de locuri aici. Când joacă Dinamo-Steaua este un derby, toată lumea îl aşteaptă cu sufletul la gură, mai ales noi”, spune Rednic. Dinamo şi FCSB sunt despărţite acum de 11 puncte, însă ambele echipe trec printr-o perioadă slabă. ”Câinii” au reuşit etapa trecută prima victorie după 7 meciuri în Liga 1, în timp ce FCSB avut două sincope în urmă cu două etape, când a fost învinsă de Chiajna şi Craiova. În plus, jocul echipei pregătite de Nicolae Dică este neconvingător.

DINAMO-FCSB LIVE VIDEO ONLINE STREAM: Prima confruntare între Rednic şi Dică

Antrenorii celor două echipe nu s-au mai întâlnit până acum. Asta pentru că Nicolae Dică este nou în meserie. Cu multă experienţă, Rednic a încercat să-şi demoralizeze adversarul cu un atac direct: ”Eu cu FCSB n-am avut niciodată probleme. Puteţi să vă uitaţi şi în trecut… N-am avut probleme nici la început, într-o perioadă în care Steaua avea antrenor”. Dică i-a răspuns totuşi cu fair-play: ”Cred că ar trebui să ne respectăm mai mult. Indiferent de antrenori sau de foşti antrenori, care nu au mai antrenat de mult”.

DINAMO-FCSB LIVE VIDEO ONLINE STREAM: FCSB, chinuită în continuare de probleme de lot

Nicolae Dică va pregăti derby-ul cu speranţa că va avea măcar un fundaş central la dispoziţie. Bogdan Planic şi-a revenit, dar Dică a dezvăluit la Telekom Sport că este la 50-60% din potenţial. Bălaşa nu poate fi recuperat, în timp ce Momcilovic are nevoie să se pună la punct cu pregătirea fizică. În plus, Mihai Roman şi Junior Morais sunt accidentaţi, dar pentru poziţia de fundaş stânga ar putea fi recuperat Alexandru Stan.

Rednic speră să profite cât mai mult de această situaţie: ”Ar fi ideal pentru noi ca să putem să câştigăm. N-o să fie uşor, au jucptori cu calitate. Au mulţi accidentaţi. De bine de rău noi nu avem accidentaţi şi asta e un lucru pozitiv”.

Dinamo are mai multe victorii în meciurile directe din Liga 1
Dinamo şi FCSB s-au întâlnit până acum de 175 de ori, în toate competiţiile. FCSB a câştigat de 59 de ori, Dinamo are tot atâtea victorii, în timp ce 57 de meciuri s-au terminat la egalitate. Un bilanţ foarte echilibrat. Situaţia se schimbă însă la întâlnirile directe din Liga 1.

În campionat, Dinamo şi FCSB au jucat de 144 de ori. ”Câinii” au 48 de victorii, FCSB are 44 şi 53 de meciuri s-au terminat la egalitate. În ultima întâlnire directă, în turul acestui sezon, a fost spectacol, scor 3-3.

Victoria lui Dinamo cu FC Voluntari, 1-0, i-a propulsat pe „câini” de pe locul 13 până pe 9, însă situația în lotul dinamoviștilor este departe de a fi ideală, în continuare. Rivalii de la FCSB sunt pe locul secund, după victoria cu Astra.

DINAMO-FCSB LIVE VIDEO ONLINE STREAM: Cotele de piaţă

În săptămâna marelui derby al fotbalului românesc, situația lui Dinamo este în continuare critică. Dinamoviștii sunt în plin proces de „triere” a lotului, iar jucătorii vin și pleacă pe bandă rulantă. Chiar și în aceste condiții de „epurare” continuă, cotele de piață ale celor două loturi diferă și ele substanțial.

Potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt, valoarea totală a lotului echipei lui Mircea Rednic este de 11,43 milioane de euro, în timp ce lotul lui Nicolae Dică este de peste două ori mai valoros, cu un total de 25,75 milioane de euro.

Cei mai scumpi jucători din lotul lui Dinamo sunt Diogo Salomao și Sergiu Hanca, ambii cotați la câte 1,25 milioane de euro. De cealaltă parte, cel mai scump jucător de la FCSB este Dennis Man, cotat la 2,7 milioane de euro, urmat de Harlem Gnohere, cu 2,5 milioane de euro. Astfel, diferențele se păstrează și în ceea ce privește cei mai scumpi jucători din cele două loturi, cei de la FCSB costând dublu față de cei de la Dinamo.

Bogdan Planic are 50% şanse să evolueze cu Dinamo

DINAMO-FCSB LIVE VIDEO ONLINE STREAM:  Situaţia indisponibililor lui Dică

Bogdan Planic şi-a reluat antrenamentele, însă în acest moment şansele ca el să evolueze în derby-ul Dinamo – FCSB, de duminică, sunt 50-50. Bălaşa nu va fi aproape sigur recuperat.

După o perioadă de patimi, Dică părea că poate să răsufle uşurat. Planic, Alexandru Stan şi Momcilovic păreau că vor fi apţi pentru derby-ul cu rivala din Ştefan cel Mare.

Potrivit informaţiilor Digi Sport, fundaşul sârb e într-o luptă contra-cronometru pentru a fi pe teren din primul minut. Dică aşteaptă să vadă ce se va întâmpla în următoarele zile, la şedinţele de pregătire şi îl va folosi titular doar dacă nu există şanse de recidivă.

Dacă Planic are şanse să evolueze cu Dinamo, Bălaşa, celălalt fundaş central din lot, nu va juca. Şi el a reluat antrenamentele, dar mai are nevoie de cel puţin o săptămână pentru a fi apt 100%.

Junior Morais şi Roman sunt suspendaţi, iar Ovidiu Popescu şi Pintilii sunt accidentaţi pe termen lung. În schimb, Nedelcu, cel care acuzase dureri după partida cu Astra, va fi sigur pe teren din primul minut.

DINAMO-FCSB LIVE VIDEO ONLINE STREAM: Se anunţă o atmosferă de zile mari

Dinamo a vândut până joi seară peste 10.000 de bilete pentru derby-ul cu FCSB, de duminică. Aproape sigur vor veni suficient de mulţi spectatori încât să se deschidă şi al doilea inel.

Echipa din Ştefan cel Mare este într-o situaţie ingrată, la ultimele partide susţinătorii „câinilor” ironizându-şi favoriţii şi taxându-i pentru prestaţiile sub orice critică din acest sezon. Cu toate acestea, cu Rednic la timonă, suporterii cred într-un nou început, iar partida cu FCSB poate reprezenta un moment „0”. În acest context, interesul este destul de mare, până joi seară vânzându-se peste 10.000 de bilete pentru partida de pe Arena Naţională.

În aceste condiţii, aproape sigur se va deschide şi inelul doi, estimându-se că în tribune vor fi peste 23.000 – 25.000 de tichete. Având în vedere că duminică se anunţă o vreme perfectă în Bucureşti, estimările ar putea fi chiar depăşite.

De notat că iniţial se credea că fanii FCSB nu se vor deplasa în mod organizat spre stadion, dar şi oaspeţii vor avea, în cele din urmă, galerie. Reprezentanții ”Peluzei Roș-Albastre” au anunțat că vor veni în număr mare la partida care va fi transmisă ÎN DIRECT la Digi Sport 1. ”Haideți să ne mobilizăm și să facem spectacol și în peluză”, este mesajul pe care l-au transmis suporterii pe pagina lor oficială de facebook.

DINAMO-FCSB LIVE VIDEO ONLINE STREAM:  Gazonul e sub orice critică

Marele meci de duminică seară, 11 noiembrie 2018, de pe ”Arena Națională”, are șanse să fie complet influențat de starea proastă a gazonului. Cu trei zile înaintea unicului derby, suprafața de joc de pe stadionul de cinci stele al Bucureștiului se prezintă în condiții execrabile. Firele de iarbă practic nu mai există în multe părți ale terenului, ceea ce ne duce rapid cu gândul la nisipul pe care au evoluat tricolorii în martie 2003, la meciul de tristă amintire cu Danemarca, scor 2-5.