Dinamo la DNA. Ministrul de Interne a sesizat procurorii, după controlul privind cedarea stadionului lui Nicolae Badea

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a făcut declarații în această dimineață despre situația stadionului Dinamo în ceea ce privește modernizarea acestuia pentru Campionatul European din 2020.

16 iun. 2017, 09:51
Dinamo la DNA. Ministrul de Interne a sesizat procurorii, după controlul privind cedarea stadionului lui Nicolae Badea

„Ne-am confruntat în ultimele luni cu situația delicată de la stadionul Dinamo. Poate vă întrebați de ce această preocupare pentru un ministru de interne. Timp de 15 ani, toți angajații din acest minister au preferat o situație confuză, ca patrimoniul statului să fie în beneficiul și la discreția unui grup restrâns de persoane, acum, a venit momentul să scoatem adevărul la lumină.

Citeşte şi MAI vrea să-i ia lui Nicolae Badea stadionul Dinamo: „Asociaţia sa nu s-a desprins niciodată din structura ministerului”

Astăzi, vă anunț că am finalizat controlul cu privire la modul în care s-a realizat asocierea dintre CS Dinamo și Asociația FC Dinamo, iar concluziile au ajuns deja la DNA! Raportul de control a fost trimis miercuri la această unitate de parchet, iar juriștii ministerului vor continua pe plan civil pentru a rupe această asociere păguboasă pentru clubul sportiv Dinamo și pentru Ministerul Afacerilor Interne” , a declarat Carmen Dan într-o conferință de presă.

Verificările Corpului de Control au fost demarate după ce nu s-a ajuns la un numitor comun în ceea ce priveşte administrarea stadionului Dinamo în vederea modernizării acestuia pentru Campionatul European 2020.

Clubul Sportiv Dinamo, aparţinând MAI, este proprietarul bazei sportive din Şoseaua Ştefan cel Mare. În urmaă cu mai mulţi ani, dreptul de administrarea a fost cesionat pentru peste 40 de ani către AFC Dinamo, firmă controlată de Nicolae Badea. După ce fostul acţionar de la Dinamo a cedat acţiunile către Ionuţ Negoiţă, societatea lui Badea a continuat să fie administratorul stadionului. Negocierile dintre CS Dinamo şi AFC Dinamo pentru preluarea bazei nu au avut rezultat. Pentru ca stadionul să poată fi reconstruit era nevoie să treacă în administrarea CS Dinamo, care să permită celor de la CNI să intervină.