Dinamo spune adio Europei. „Câinii” au pierdut şi returul cu Metalist

Dinamo a pierdut cu scorul general de 1-4 confruntarea cu Metalist Harkov, din play-off-ul Ligii Europa. În returul din Ucraina, alb-roşii au fost învinşi cu 1-2.

RomaniaTV.net
30 aug. 2012, 20:04
Dinamo spune adio Europei. „Câinii” au pierdut şi returul cu Metalist

Minunea mult aşteptată de dinamovişti nu s-a produs, iar „câinii” părăsesc şi în acest an Liga Europa înainte de faza grupelor. La fel ca în 2011, gruparea din Ştefan cel Mare a fost eliminată de o formaţie din Ucraina, după Vorskla Poltava ei fiind scoşi din competiţie de Metalist Harkov.

Lui Dinamo i-a fost imposibil să remonteze handicapul din tur, când a pierdut cu 0-2, ba mai mult, s-a văzut condusă pe tabelă în returul de la Harkov încă din minutul 29, când Blanco a profitat de nesincronizarea fundaşilor noştri. 1-0 pentru Metalist a fost scorul pauzei, dar alb-roşii au reintrat în cărţi în minutul 7 al reprizei secunde, când Curtean a marcat golul egalizator. Speranţele trupei lui Bonetti n-au durat însă decât 8 minute, fiindcă în minutul 60 Metalist a revenit în avantaj, prin reuşita lui Cristaldo.

Finalul i-a găsit pe dinamovişti în corzi şi cu un om mai puţin pe teren, Filip fiind eliminat direct, în minutul 82, pentru un fault dur. Willian a trimis pe lângă poarta goală (min. 89), după o ieşire greşită a lui Bălgrădean, iar Cristaldo a şutat în bară în prelungirile partidei, victoria ucrainenilor neputând fi însă pusă la îndoială.