Dinamo vrea stadion nou, muzeu şi imn. Decalogul lui Ionuţ Negoiţă pentru relansarea echipei

Acţionarul majoritar FC Dinamo Ionuţ Negoiţă a prezentat un proiect de relansare a clubului cu zece puncte, printre acestea numărându-se construirea unui nou stadion, înfiinţarea unui muzeu şi găsirea unui imn al echipei.

RomaniaTV.net
28 mart. 2013, 14:43
Dinamo vrea stadion nou, muzeu şi imn. Decalogul lui Ionuţ Negoiţă pentru relansarea echipei

„Sunt foarte hotărât să fac lucruri importante la Dinamo. Vreau să fac din Dinamo un club modern, occidental, performant, bine organizat. Aş vrea ca Dinamo să dea tonul, să fim un exemplu în promovarea decenţei şi respectului de care avem nevoie în fotbalul românesc.

E un decalog, sunt zece puncte de la care nu vreau să mă abat. În primul rând ar fi stabilitatea financiară. La câteva ore după ce am preluat clubul am achitat restanţele salariale. Pe de altă parte, ceea ce era foarte important, licenţierea, unde a fost nevoie de o sumă importantă de bani, a fost rezolvată. Practic putem merge mai departe fără a avea o grijă în acest sens. Dinamo trebuie să fie în Top 3, mai ales că venim după o perioadă în care am fost pe locurile 5-6.

Un al doilea punct este reorganizarea clubului şi stabilirea unui nivel cât mai ridicat de performanţă. Fără un sistem bine pus la punct nu putem face performanţă„, a declarat acţionarul principal al echipei Dinamo, Ionuţ Negoiţă.

Oficialul grupării bucureştene şi-a exprimat intenţia ca echipa să aibă un nou imn, ales de suporteri, până la finalul sezonului: „Un al treilea punct se referă la centrul de copii şi juniori. Merg pe ideea că suntem un popor talentat, dar din păcate este neglijată latura de pregătire. Va fi o prioritate pentru mine să scoatem cât mai mult din talentele româneşti şi a le pune în valoare. Şi echipa îmi doresc să fie formată într-o măsură mare din jucători români.

Un al patrulea punct se referă la legendele lui Dinamo, care trebuiesc puse în valoare şi aduse în atenţia publicului. Încercăm să le oferim un loc cât mai onorabil, plecând de la abonamente bine plasate.

La al cincilea punct este vorba despre un nou imn. Voi demara o consultare publică cu suporterii dinamovişti. Aşteptăm idei, fiecare să vină cu propuneri. Îmi doresc ca până la finalul acestui sezon să avem un nou imn. De altfel îmi doresc şi comunicarea să o aducem la un nivel cât mai înalt. Asistăm la o revoluţie a ceea ce înseamnă comunicare, vrem să venim la zi, să folosim tot ce înseamnă tehnologie. Un alt punct se referă la merchandising. Vrem magazine şi puncte de vânzare în ţară. Încercăm să le facem cât mai repede şi într-un an de zile să avem câteva puncte de desfacere reprezentative„.

Un proiect foarte important pentru Negoiţă este construirea unui nou stadion în cadrul bazei sportive din Şoseaua Ştefan cel Mare. „Un alt subiect ar fi muzeul lui Dinamo. Nu avem aşa ceva şi fac un apel la toţi fanii lui Dinamo care au orice simbol să le doneze. Cu promisiunea că vom trece sub aceste obiecte numele donatorului. Avem proiecte speciale şi pentru copii. Vom da bilete în şcoli copiilor să vină la meciurile organizate pe teren propriu.

Un al zecelea punct, foarte important pentru mine, se referă la un stadion şi o bază, un complex sportiv cât mai modern, în Ştefan cel Mare. Voi face tot ce-mi stă în putinţă pentru a realiza acet lucru. Nu e un proiect uşor, care să se facă de azi pe mâine. Chestiunea cu Glina este răutăcioasă„, a mai spus Negoiţă.

În cadrul conferinţei de presă, jucătorul Ionel Dănciulescu i-a dăruit lui Negoiţă un tricou cu semnăturile tuturor jucătorilor şi unul cu numărul 25, cu o dedicaţie specială din partea atacantului care a atins cota de 500 de meciuri disputate în Liga I. Acţionarul a precizat că va dona obiectele muzeului pe care vrea să-l întemeieze pentru început în cadrul Hotelului Rin, până când va găsi un spaţiu propice la stadion.

Fostul acţionar Nicolae Badea va avea o funcţie onorifică la Dinamo şi Negoiţă a dezminţit faptul că palmaresul clubului s-ar afla în proprietatea fostului preşedinte al Consiliului de Administraţie, care controlează vechea societate ce a administrat clubul. „Cu domnul Badea am o relaţie normală, are o funcţie onorifică la Dinamo. Restul sunt poveşti, speculaţii. Dinamo este foarte ok. Respectiva firmă este în insolvenţă, este condusă de către creditori”, a spus Ionuţ Negoiţă.