Dîncu: Tehnologiile dezvoltate în Japonia pentru rezistenţă seismică sunt de real interes pentru România

Tehnologiile dezvoltate în Japonia referitoare la conceptul și metodele de proiectare pentru rezistență seismică sunt de real interes pentru România, a subliniat, luni, vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
Iulian Tudor
10 oct. 2016, 16:45
Dîncu: Tehnologiile dezvoltate în Japonia pentru rezistenţă seismică sunt de real interes pentru România

„Considerăm că prezentarea tehnologiile care sunt dezvoltate în Japonia referitoare la conceptul și metodele de proiectare pentru rezistență seismică, principiile izolării seismice și de control al vibrațiilor, introducerea aplicațiilor reale, rolul dispozitivelor, metode de construcție și întreținere reprezintă un real interes pentru toată România, pentru administrație, în același timp pentru specialiști”, a spus Vasile Dîncu la Seminarul privind izolarea seismică, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Dîncu, astfel de dezbateri sunt necesare pentru că România este expusă unor riscuri seismice semnificative.

„Bucureștiul este capitala cu cel mai mare risc seismic din Europa. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a fost în permanent contact cu evoluțiile și dezvoltările din industria construcțiilor, contribuind în mod constant la îmbunătățirea legislației primare sau secundare în acest domeniu (…). Un element (…) de maxim interes îl reprezintă exercitarea controlului statului privind modul de urmărire a comportării în exploatarea construcțiilor, cu precădere a celor care se încadrează la noi în clasa de risc seismic I, precum și a clădirilor a căror funcționare în timpul și ulterior producerii eventualului cutremur este indispensabilă. Campaniile de conștientizare publică a rolului și obligațiilor proprietarilor în întreținerea clădirilor sunt importante și trebuie continuate și în România”, a mai spus Dîncu.

Totodată, acesta a mulțumit în numele Guvernului pentru „solidaritatea româno-japoneză”.

„Suntem deosebit de onorați că partenerii noștri (…) au reconfirmat interesul și disponibilitatea de a participa la acțiuni comune împreună cu statul român, în scopul realizării unor schimburi de experiență cu privire la identificarea și implementarea unor metode de protecție antiseismică la clădirile noi sau vechi, din punct de vedere tehnic, economic sau legislativ (…). În data de 13 octombrie 2016 se marchează Ziua internațională pentru reducerea riscului dezastrelor naturale (…). Mă bucur că o să fim împreună în această zi (…) și că vom putea prin aceasta să lansăm un semnal în ceea ce privește cultura de securitate privind rezistența și apărarea în fața dezastrelor”, a adăugat Dîncu.

La rândul său, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a vorbit la seminar despre pregătirea pentru riscul de cutremur și pentru alte tipuri de risc.

„Poate cel mai important lucru în managementul acestui risc este prevenirea. Este poate și cel mai costisitor la acest moment și cel mai greu de făcut. Dar dacă avem ceva de învățat de la colegii noștri din Japonia este modul în care trăiesc printre riscuri. Ei sunt o țară care nu are doar riscul seismului, au absolut toate riscurile din lume, inclusiv riscul vulcanic (…), și totuși au învățat cum să se pregătească, au învățat cum să fie rezilienți. Pentru noi este foarte important ca populația să fie informată, populația să fie pregătită și bineînțeles o populație bine pregătită înseamnă o țară mai rezilientă, o populație mai puțin pregătită înseamnă o țară și o populație vulnerabile”, a afirmat Raed Arafat.

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Rezultate oficiale parțiale LIVE UPDATE – alegeri prezidențiale 2025, turul 1. Nicuşor Dan sau Crin Antonescu? Cine intră în turul 2 după numărarea voturilor
Capital.ro
Exit-poll alegeri prezidențiale 2025. Primele rezultate ale alegerilor prezidențiale, turul întâi. Simion și Antonescu intră în turul 2
Playtech.ro
Moneda românească din 2025, noua comoară a colecționarilor. Poți obține pe ea cel puțin 450 de lei, cum o descrie BNR
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Cum a evoluat apetența românilor pentru vot în 35 ani de democrație. În 2025, cel mai mare număr de secții în diaspora
wowbiz.ro
Doliu în familia Mariei Ciobanu! Mesajul sfâeșietor al interpretei de muzică populară
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Pacoste pe cei care țin banii „la saltea”. Riscă să fie luați în vizor de Fisc
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
Cine este ultima persoană cu care a vorbit Răzvan înainte să se înece în lacul Colibița! Ies la iveală detalii cutremurătoare: „Mi-a mulțumit că i-am trimis bani”
Cancan.ro
ȘOC TOTAL! Nicușor Dan a câștigat în Diaspora, după numărarea primelor voturi
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Decizie pentru pensionarii care așteaptă mărirea pensiei. Zero lei în luna mai. Când vor primi banii
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
VIDEO Diana Șoșoacă i-a votat pe Corneliu Zelea Codreanu și Nicolae Ceaușescu la prezidențiale: „Puteți să îmi dați amendă cât vreți”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
S-a decis cine va fi președintele României! Rezultatele alegerilor prezidențiale
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Alegeri 2025: confuzie generală – România votează, dar nu prea știe de ce