Dinel Staicu a fost condamnat la închisoare cu executare

 Omul de afaceri a primit o pedeapsă de 3 ani şi patru luni după gratii pentru dare de mită, informează România TV.

09 mai 2014, 21:01
Dinel Staicu a fost condamnat la închisoare cu executare

Decizia a fost dată de Curtea de Apel Constanţa iar pedeapsa este cu o treime mai mică, pentru că afaceristul a recunoscut că este vinovat pentru dare de mită. Banii, un milion de euro, ar fi ajuns la judecătoarea Veronica Cîrstoiu pentru a anula condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare primită de afacerist în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor.

Alte patru persoane, printre care şi fratele lui Dinel Staicu, au primit pedepse cu închisoarea. Decizia nu este însă definitivă.

Pe 30 decembrie 2013, Dinel Staicu a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Sectorului 2 la 11 ani de închisoare într-un alt dosar, cel al fraudării companiei Transgaz cu peste 11 milioane de euro.

Dinel Staicu a primit această pedeapsă pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Instanţa a mai dispus şi interdicţia ca Staicu să fie ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, să ocupe o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat sau una de conducere a unei persoane juridice pe o perioadă de şapte ani.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi Aurel Gabriel Coconea, fost director general al SNTGN Transgaz SA Mediaş, pentru abuz în serviciu în formă calificată la o pedeapsă de şapte ani închisoare.

Tot potrivit deciziei luate luni de instanţă, fostul director general al SC BDJ SA Craiova, Carmen Ioana Popescu, a fost condamnată pentru săvârşirea infracţiunii continuate de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată la o pedeapsă de şapte ani închisoare. În acelaşi dosar a fost condamnat cinci ani de închisoare fostul director economic al SC BDJ SA Craiova, Vlad Rebegea, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi pentru asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Şi fostul director general al SC Sironex SA Craiova, Cornel Volintiru, a fost condamnat în dosarul de fraudare a Transgaz Mediaş. El a primit o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată.

Fostul director general adjunct al SC Asigurarea Naţională Română SA, Vasile Banciu, a fost condamnat pentru aceeaşi infracţiune la cinci ani de închisoare.

Judecătoria Sectorului 2 a dispus, pentru Iulian şi Tudorică Siclitaru, pedepse de câte cinci ani de închisoare, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată.

Fostul administrator al SC Delta Telecom SA, Adrian Bogza, a fost condamnat la şapte ani de închisoare, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 2 au mai dispus ca toţi inculpaţii din dosar să achite Transgaz SA peste 25 de milioane de lei, reprezentând daune materiale.