Dinel Staicu, CINCI ANI de închisoare. Sentinţa este definitivă

Instanţa Supremă l-a condamnat pe Dinel Staicu la cinci de închisoare cu executare. 

25 sept. 2014, 10:54
Dinel Staicu, CINCI ANI de închisoare. Sentinţa este definitivă

Omul de afaceri Dinel Staicu a fost condamnat joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani închisoare într-un dosar în care este acuzat că a mituit o judecătoare la Curtea de Apel Bucureşti, pentru ca aceasta din urmă să-i anuleze o condamnare de 7 ani închisoare. Decizia este definitivă.
 

Dinel Staicu a fost condamnat, la Constanţa, pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. El a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie alături de alte persoane, printre acestea aflându-se şi Veronica Cîrstoiu, fost judecător la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii au arătat, în rechizitoriul trimis instanţei, că în cursul lunii februarie 2012, judecătoarea a primit, prin intermediul avocatei Adriana Dascălu, aproximativ 630.000 de euro de la Dinel Staicu, pentru a pronunţa, împreună cu ceilalţi doi membri ai completului de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti, o soluţie de admitere a contestaţiei în anulare formulate de Dinel Staicu, în dosarul în care acesta fusese condamnat la şapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR).