Dinescu a intrat în grevă la Caţavencii. Vezi ce a provocat supărarea poetului

Poetul Mircea Dinescu nu a mai scris editorialul în ultimul număr al revistei „Caţavencii” editată de trustul Adevărul Holding: el a declarat pentru paginademedia.ro că a luat această decizie în urma publicării articolului „Dinescu şi Revoluţia” în ziarul Adevărul.

RomaniaTV.net
07 dec. 2011, 15:10
Dinescu a intrat în grevă la Caţavencii. Vezi ce a provocat supărarea poetului

“Sunt în grevă!, a declarat poetul pentru paginademedia.ro. El a explicat că motivul este reprezentat de „porcăriilor care s-au scris despre mine în ziarul Adevărul, care editează și Cațavencii.”

Poetul-disident avea susţinere diplomatică din Occident şi făcea vizite la Moscova. Pe 22 decembrie 1989, el a aflat de fuga lui Ceauşescu de la ambasadorul Olandei la Bucureşti, Coen Stork”, scria Adevărul în articolul „Dinescu şi Revoluţia” publicat la 2 decembrie. “Este o formă delicată de protest deocamdată. Au luat toată voma aruncată despre Revoluția acum 10-15 ani de Corneliu Vadim Tudor și au reîncălzit-o acum”, a mai adăugat poetul spunând că aşteaptă un dialog cu cei din conducerea trustului.

În articolul care a provocat supărarea lui Mircea Dinescu, se susţinea că poetul ar fi ştiut dinainte de şirul evenimentelor dinainte de 1989: „Mircea Dinescu, omul care la 22 decembrie 1989 apărea la Televiziune şi anunţa fuga dictatorului, pare să fi fost pregătit din timp pentru un astfel de moment psihologic, după cum o arată acţiunile sale din zilele Revoluţiei, dar şi dinainte de 1989”, notează autorii articolului.