Dintr-o LOVITURĂ: O studentă chineză a învăţat aproape INSTANTANEU limba engleză

Victimă a unui accident de circulaţie, o studentă din China a învăţat un număr-record de cuvinte în limba engleză în timp ce zăcea rănită pe şosea. Fata se răsturnase cu scuterul şi suferise fracturi la picioare, braţe şi cap.

07 mai 2014, 10:36
Dintr-o LOVITURĂ: O studentă chineză a învăţat aproape INSTANTANEU limba engleză

Când echipele medicale au ajuns la locul accidentului, nu le-a venit să-şi creadă ochilor. Studenta Wang Dafan le aştepta ignorând durerile acerbe de care suferea, după ce se răsturnase cu scuterul, pe şosea, în Beijing. Tânăra citea din dicţionar cuvinte în limba engleză, reuşind să înveţe, în câteva minute, 107 cuvinte.

„M-am gândit să fac ceva util în timp ce aşteptam ambulanţa”, a spus Wang.

„Nu ne-a venit să credem când am ajuns acolo. Avea dureri îngrozitoare (…) dar cu toate acestea putea să folosească un dicţionar electronic din care memora cuvinte în limba engleză. Ea ne-a povestit că accidentul a făcut-o să fie conştientă de cât de scurtă poate fi viaţa, iar educaţia este atât de importantă, încât nu merită să îţi pierzi timpul cu alte lucruri mai puţin importante”, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor medicale.

Wang are 18 ani şi este o studentă eminentă, cu numeroase premii pentru rezultatele ei excelente la învăţătură. „Eram în suferinţă, dar studiul mi-a distras atenţia de la durerile pe care le resimţeam. Cred că noi toţi ne aflam pe Pământ pentru o perioadă de timp atât de scurtă, încât existenţa noastră ar trebui să o dedicăm familiei noastre, prietenilor şi unii altora pentru a deveni cât de buni putem să fim, dar acest lucru nu se poate decât prin educaţie”, a fost lecţia pe care Wang a primit-o de la viaţă, în urma acestui accident.

Tânăra este studentă la Universitatea Capital Normal din Beijing şi speră să îşi continue studiile la Oxford sau Cambridgeaspirând la o carieră academică.