Dinu Damaschin era acuzat de proxenetism. Printre victimele sale a fost şi Monica Gabor

Dinu Damaschin, decedat vineri în sala de judecată, era acuzat de trafic de persoane şi proxenetism. Printre victimele sale a fost şi Monica Gabor, fostă doamnă Columbeanu. Ea le-a declarat anchetatorilor că Damaschin îi promisese o slujbă, însă a încercat s-o plaseze la diferiţi clienţi influenţi.

RomaniaTV.net
17 feb. 2012, 12:47
Dinu Damaschin era acuzat de proxenetism. Printre victimele sale a fost şi Monica Gabor

„Partea vătămată Gabor Monica a dat declaraţii în dosarul 391/P/2004 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, din care rezultă următoarele că la vârsta de 16 ani, a fost recrutată prin înşelăciune în vara anului 2003 de către inculpatul Damaschin Dan Constantin, pe care l-a cunoscut sub numele de Dinu Damaschin, şi care i-a promis că îi găseşte o slujbă şi sub contextul acestei promisiuni şi-a asigurat controlul asupra ei prin găzduirea la locuinţa proprie, obţinând acceptul familial prin diferite motivări neadevărate, privind perspectiva unei slujbe pe litoral şi că în acest context prin ulterioare constrângeri cu violenţă fizică şi psihică a încercat să o plaseze către diferiţi clienţi influenţi, cât şi din lumea interlopă a Bacăului şi Bucureşti, şi că circumstanţele de victimizare au fost construite împreună cu acoliţi ai săi, indicând pe numiţii Hasan Ovidiu, Radu Duţă, Cristi Tănase, cel din urmă reuşind să o abuzeze sexual, indicând şi aspectul că urmare acestor circumstanţe consumate Damaschin Constantin a obţinut suma de 200 dolari”, spun procurorii în cererea de arestare preventivă a lui Damaschin și a doi complici ai săi, către Tribunalul Bacău.

Damaschin a suplimentat promisiunile mincinoase cu oferta accesului Monicăi la cariera de foto-model, în condiţiile în care a identificat că acesta era idealul ei în viaţă.

Monica le-a mai spus anchetatorilor că a fost martoră la agresiunile fizice ale lui Damaschin, care își lovea victimele pentru a obţine confirmarea de a practica prostituţia în beneficiul lui.

Mama lui Dinu Damaschin, tatăl adoptiv al Monicăi Gabor, a recunoscut pentru România TV că vedeta a stat trei luni la ei acasă. Ea a spus că fosta doamnă Columbeanu s-a ocupat de treburile casnice, cum ar fi spălatul covoarelor. Din anchetă rezultă, însă, că bărbatul le minţea pe tinerele de liceu că vor duce o viaţă de lux, dar le punea să se prostitueze.

Damaschin a fost ridicat în 23 decembrie de procurorii DIICOT, pentru recrutare prin înşelăciune, ameninţare şi violenţă a mai multor fete, unele minore, în scopul exploatării sexuale. Reţeaua lui Dinu Damaschin ademenea fete frumoase, în special minore, cărora li se promitea o carieră de fotomodel, dar care, în cele din urmă, erau obligate să se prostitueze.