Dinu Gheorghe şi Mircea Rednic, prezentaţi oficial la Astra

După ce în ultimele zile negociase cu Gigi Becali pentru a ocupa un loc în conducerea Stelei, Dinu Gheorghe a fost prezentat oficial, joi, ca preşedinte la Astra Ploieşti. Dinu "Vamă" nu s-a dus cu mâna goală la formaţia prahoveană, ci l-a convins şi pe antrenorul Mircea Rednic să preia conducerea tehnică a echipei.

RomaniaTV.net
29 mart. 2012, 19:56
Dinu Gheorghe şi Mircea Rednic, prezentaţi oficial la Astra

Antrenorul Mircea Rednic a semnat un contract pe un an şi jumătate cu Astra Ploieşti, cu opţiune de prelungire. El va fi ajutat de secunzii Mihai Teja şi Valentin Sinescu şi de Silviu Lung, care va fi antrenor cu portarii.

El va colabora din nou cu Dinu Gheorghe, cu care a mai lucrat şi la Rapid, acesta fiind noul preşedinte al clubului.

„Dinu Gheorge răspunde de toată activitatea fotbalistică a echipelor clubului şi are libertate deplină în luarea deciziilor. Mi-a prezentat un proiect de doi ani şi jumătate, foarte bun. Am decis să mergem pe acest proiect şi o puteam facem numai cu un antrenor pe măsură. De aceea l-am ales pe Mircea Rednic”, a afirmat patronul Ioan Niculae.

Pentru sezonul în curs, Mircea Rednic nu are trasat vreun obiectiv măreţ, dar din stagiunea viitoare finanţatorul aşteaptă ca echipa să se poată lupta şi pentru „altceva decât clasarea pe locurile 8-9”. Niculae a subliniat că îl „vâna” pe Dinu Gheorghe de mai bine de doi ani şi că noul proiect Astra se va construi pe jucători români tineri.

„În 2010 trebuia să vin la Astra, dar am ales greşit şi am mers la Rapid. De ce Astra? Am simţit că aici e locul meu şi pot face lucruri care vor fi apreciate”, a spus şi Dinu Gheorghe, care a subliniat că între el şi finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a avut loc doar „o simplă discuţie”, nu o negociere propriu-zisă. Dacă Ioan Niculae nu trasează obiective înalte, Dinu Gheorghe speră ca echipa să fie în cursa pentru un loc de cupă europeană.

Antrenorul Mircea Rednic, care îl înlocuieşte în funcţie pe Antonio Conceicao, consideră că Astra Ploieşti oferă cele mai bune condiţii dintre echipele din provincie: „Am ales Astra pentru că are un patron serios, are condiţii foarte bune de pregătire, s-a investit serios în club, iar financiar nu sunt probleme. Sunt oameni cu care am lucrat, mă cunosc şi cred în acest proiect. Am posibilitatea în două luni şi jumătate să evaluez lotul şi să decidem pe cine ne vom baza din sezonul viitor. Cred că în provincie, Astra oferă cele mai bune condiţii pentru performanţă. Vreau să le dau posibilitatea jucătorilor să-şi exprime adevăratele lor calităţi. Dacă la Urziceni şi la Galaţi s-a putut, de ce nu s-ar putea şi la Astra?”.