Dinu Patriciu a vrut să cumpere Steaua de la Gigi Becali

Dinu Patriciu (64 de ani) a încetat din viaţă, la Londra, după o luptă teribilă cu "boala secolului", cancerul. Omul de afaceri a fost un apropiat al sportului, în mai multe rânduri dorind să investească în fotbal.

19 aug. 2014, 13:20
Dinu Patriciu a vrut să cumpere Steaua de la Gigi Becali

Prima oară când numele lui Patriciu a fost legat de preluarea unui club din Liga 1 s-a întâmplat la începutul anilor 2000, când George Copos a purtat o serie de discuţii în acest sens, mai ales că cei doi aveau la acea vreme şi alte afaceri împreună, fiind parteneri, printre altele, în compania Yacht Club Eforie. În cele din urmă nu s-a ajuns la un acord, dar subiectul a revenit în actualitate 10 ani mai târziu. Cum în Giuleşti, neregulile contabile erau destul de mari la acea vreme, din nou s-a ajuns la un impas.

De asemenea, Cristi Borcea a insistat, în mai multe rânduri, pe lângă omul de afaceri să investească la Dinamo, dar spectrul unui proiect în care să nu fie acţionar unic nu a fost pe placul lui Patriciu. De notat şi faptul că, în 2009, în presă au apărut diverse informaţii potrivit cărora Gigi Becali ar fi purtat negocieri cu mogulul pentru cedarea Stelei, lucru confirmat voalat chiar de latifundiar. „Poate doar Ţiriac sau Patriciu să fie în stare să susţină financiar Steaua”, recunoştea la momentul respectiv Becali.

STEAUA-LUDOGORETS. LIVE VIDEO (ora 21:45) în play-off-ul UCL. Vezi ECHIPELE la STEAUA-LUDOGORETS