Dinu Patriciu, miliardarul singur şi bolnav. Mărirea şi decăderea celui mai bogat român VIDEO

A fost un afacerist de mare succes, ani la rând situându-se pe primul loc în topul celor mai bogaţi români. Ca politician a fost unul extrem de radical, nesfiindu-se să îi conteste seniorii din PNL şi să scindeze partidul, pentru a-şi manifesta liberalismul în cadrul unei formaţiuni politice proprii, PNL - Aripa Tânără. Marele personaj a ajuns acum de nerecunoscut, cu mari probleme de sănătate şi uriaşe dificultăţi financiare.

RomaniaTV.net
09 feb. 2013, 14:29
Dinu Patriciu, miliardarul singur şi bolnav. Mărirea şi decăderea celui mai bogat român VIDEO

De la bogăţie şi putere, la boală, singurătate şi procese de partaj. Aşa s-ar putea rezuma plastic povestea de viaţă a omului de afaceri Dinu Patriciu, care în prezent se recuperează într-o clinică din Italia, după intervenţia chirurgicală suferită la ficat.

În prezent, nu doar boala îi dă însă bătăi de cap afaceristului. Băncile vor să-l execute silit pentru a-şi recupera datoriile, soţia îi cere jumătate din avere, iar femeia care i-a stat alături în ultima perioadă pare să-l fi uitat. Dinu Patriciu a înfiinţat prima firmă privată de după Revoluţie, a făcut parte din fondatorii PNL, a fost ministru şi a ajuns cel mai bogat român.

Cuvântul său a cântărit greu în politică, iar opiniile sale au influenţat decizii guvernamentale. Omul de afaceri a fost prieten cu cei mai puternici premieri ai României, Călin Popescu Tăriceanu şi Adrian Năstase şi l-a deranjat pe preşedintele jucător Traian Băsescu. A avut mereu replici muşcătoare la adresa clasei politice.

Specialitatea sa au fost însă mereu banii. A făcut primul milion în primul an după Revoluţie, iar după vânzarea Rompetrol a devenit cel mai bogat român, cu o avere estimată la 3,4 miliarde de. dolari. Nu au lipsit nici acuzaţiile de corupţie la adresa sa, dar a făcut o singură zi de închisoare.

În ultimul an, însă, viaţa magnatului a luat o întorsătură dramatică. Deşi a negat vehement că ar avea probleme de sănătate, Patriciu a suferit, recent, un transplant de ficat. Ultimele imagini apărute în presă îl surprind pe Patriciu slăbit şi singur. Se pare că omul de afaceri a rămas nu doar fără soţia care îi cere jumătate din avere, ci şi fără Melanie Ann Chen, femeia despre care s-a scris ca are pe mână întreaga sa avere. În plus, băncile cer executarea silită a lui Dinu Patriciu pentru o datorie de 10 milioane de euro.