Dinu Zamfirescu: La CNSAS a venit în 2006 un dosar cu numele lui Marian Munteanu

La CNSAS există un dosar pe numele Marian Munteanu, a dezvăluit miercuri Dinu Zamfirescu, membru al Colegiului. CNSAS va discuta joi, în regim de urgenţă, cererea de verificare a relaţiei cu Securitatea a lui Marian Munteanu.

RomaniaTV.net
20 apr. 2016, 12:30
Dinu Zamfirescu: La CNSAS a venit în 2006 un dosar cu numele lui Marian Munteanu

Dinu Zamfirescu, membru în Colegiul CNSAS, a declarat că, din câte ştie el, există un dosar cu numele Marian Munteanu.

”Ştiu doar că a venit în 2006 un dosar cu numele lui”, a spus Dinu Zamfirescu, citat de News.ro.

Solicitările privind eventualul dosar al lui Marian Munteanu vor fi discutate în regim de urgenţă, a mai precizat Dinu Zamfirescu.

”În principiu, nu se face foarte repede comunicarea, dar noi vom lua în discuţie mâine (joi – n.r.), la şedinţa Consiliului, aceste două solicitări”, a spus Zamfirescu.

El a precizat că solicitarea SAR este valabilă, iar solicitarea PNL a fost făcută în baza unei legi care a fost declarată neconstituţională.

”Putem să dăm răspuns SAR”, a spus Zamfirescu.

CNSAS a confirmat primirea cererilor de verificare a lui Marian Munteanu, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Anca Median.

„PNL a depus o cerere ieri (marți – n.r.). De asemenea, interesul în același sens este și al SAR, depunând și ei o cerere în dimineața aceasta (miercuri – n.r.). Cererile vor urma cursul firesc, acela pe care-l presupune procedura potrivit legii în baza căreia noi funcționăm, adică Ordonanța 24/2008 aprobată cu modificări și completări prin Legea 293/2008. Verificările CNSAS vizează două aspecte: colaborarea cu Securitatea sau apartenența la structurile ei. Asta înseamnă ofițer sau nu, colaborator sau nu, în sensul legii”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNSAS.

Citeşte şi: PNL a cerut la CNSAS dosarul lui Marian Munteanu. Conferinţă de presă la ora 18.00