Valentin – Claudiu Constantin, noul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA)

Comisarul-şef de poliţie Valentin-Claudiu Constantin a fost împuternicit director general al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan.

RomaniaTV.net
03 apr. 2018, 10:20
Valentin – Claudiu Constantin, noul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA)

„Absolvent al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, noul director al D.G.A. și-a început cariera în M.A.I. în anul 2002 ca investigator la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, ulterior specializându-se în analiza informațiilor în cadrul Direcției de Investigații Criminale a I.G.P.R. și în cadrul D.G.A.

Totodată, ofițerul a participat la Misiunea Uniunii Europene în Kosovo (EULEX) între anii 2013 – 2016, respectiv 2008 – 2010. Din martie 2017, a desfășurat activități cu caracter temporar la Agenția Națională de Administrare Fiscală în calitate de secretar general adjunct”, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) .

Funcția de director general al D.G.A. a rămas vacantă după ce chestorul principal de poliţie Alexandru Cătălin Ioniță a fost împuternicit inspector general al Poliției Române.