Directoarea şcolii unde mai mulţi elevi au fost bătuţi de profesori, schimbată din funcţie

Directoarea şcolii din localitatea Vaţa de Jos, judeţul Hunedoara, unde părinţii mai multor elevi au reclamat că aceştia au fost bătuţi în mod frecvent de către profesori a fost schimbată din funcţie, în urma anchetei făcute de Inspectoratul Şcolar.

30 mart. 2016, 20:20
Directoarea şcolii unde mai mulţi elevi au fost bătuţi de profesori, schimbată din funcţie

În urma celor sesizate de părinţii mai multor elevi de la şcoala din Vaţa de Jos, s-a format o comisie de anchetă care a făcut verificări la unitatea de învăţământ. Comisia a descoperit o serie de nereguli, printre care management ineficient, nerespectarea procedurilor privind accesul în unitatea şcolară, precum şi suspiciunea unor violenţe verbale şi fizice exercitate asupra elevilor de către unii angajaţi ai unităţii.

În aceste condiţii, reprezentanţii ISJ Hunedoara au dispus schimbarea din funcţie a directoarei unităţii de învăţământ, potrivit news.ro..

„Membrii comisiei au elaborat un plan de măsuri remediale, prin care se urmăreşte optimizarea desfăşurării procesului educativ-instructiv a actului managerial, care a fost transmis conducerii unităţii de învăţământ spre aplicare. Consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara a hotărât încetarea detaşării în interesul învăţământului din funcţia de conducere a doamnei director. În funcţia de director al Şcolii gimnaziale Vaţa de Jos a fost detaşat în interesul învăţământului, începând cu 30 martie un cadru didactic care îndeplineşte condiţiile de ocupare a funcţiei de conducere prevăzute de lege”, se arată în comunicat.

Vezi şi: Directoarea acuzată că a bătut mai mulţi copii la grădiniţă particulară, reţinută

În plus, s-a luat măsura cercetării disciplinare a tuturor angajaţilor şcolii asupra cărora există suspiciunea de a fi săvârşit abateri disciplinare.

Părinţii copiilor Şcolii Gimnaziale din Vaţa de Jos, judeţul Hunedoara, reclamă că elevii sunt bătuţi de cadrele didactice şi supuşi la diverse pedepse, presupusele agresiuni petrecându-se într-o cameră specială, aşa-numita „cameră de tortură”.

„A venit băiatul acasă şi mi-a spus că în şcoală, unde se ţin cornul şi laptele, s-a format o cameră de tortură, unde sunt băgaţi copiii şi bătuţi. Am depus plângere la Poliţie împotriva doamnei directoare, împotriva domnului şofer şi împotriva băiatului dânsei, care predă informatica”, a declarat mama unuia dintre elevii şcolii din Vaţa de Jos, care a adăugat că nu doar copilul său este agresat, ci şi ceilalţi elevi.

Directoarea şcolii din Vaţa de Jos neagă că ar exista probleme în unitatea de învăţământ.