Directoarea spitalului din Urziceni, unde o gravidă a născut pe trotuarul din fața unității medicale, a fost supendată din funcție

Directoarea Spitalului Urziceni, Daniela Ianuș, a fost supendată din funcție, după ce o femeie gravidă a născut în fața unității medicale.

02 aug. 2023, 14:13
Directoarea spitalului din Urziceni, unde o gravidă a născut pe trotuarul din fața unității medicale, a fost supendată din funcție

Managerul Spitalului Urziceni, Daniela Ianuş, a fost suspendată din funcție, a anunţat primarul Constantin Sava.

„Astăzi am luat hotărârea de suspendare din funcţie a doamnei manager. A fost informată DSP şi prima informare pe care am făcut-o a fost către domnul ministru Rafila cu care am şi vorbit la telefon şi la ora 16,00 o să am o discuţie cu dumnealui pentru a discuta actul medical, nu administrativ din spitalele noastre”, a declarat Constantin Sava.

Citește și: Simona Gherghe, bulversată de cazul femeii care a născut pe trotuarul din faţa spitalului: „O demitere nu rezolvă un sistem putred. Spitalele se scufundă”

Întrebat ce i-a spus managerul spitalului, edilul a precizat că Daniela Elena Ianuş i-a transmis „că şi-a făcut treaba”.

Scandalul de la spitalul din Urziceni a pornit după ce pe rețelele sociale au apărut imagini și informații despre o femeie gravidă care s-a prezentat la spital pentru că intrase în travaliu, dar i-a fost refuzată internarea pentru că nu exista medic ginecolog de gardă. Astfel, femeia a născut pe trotuarul din faţa Spitalului Urziceni, asistată de un echipaj de ambulanță care fusese chemat să o transporte la alt spital. După apariția imaginilor în presă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a cerut demiterea sau demisia managerului Spitalului Urziceni.

IPJ Ialomiţa a anunţat că s-a autosesizat şi face cercetări pentru abuz în serviciu.