Director al Energoconstrucţia, arestat pentru că ar fi pretins bani pentru închiderea unui proces

Directorul Energoconstrucţia Bucureşti, Constantin Dragotoniu, a fost arestat, marţi, după ce a fost prins în flagrant delict de procurorii anticorupţie când primea 11.000 de euro şi 45.000 de lei, bani în schimbul cărora urma să intervină pentru retragerea unei acţiuni în instanţă.

RomaniaTV.net
05 sept. 2012, 09:49
Director al Energoconstrucţia, arestat pentru că ar fi pretins bani pentru închiderea unui proces

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Constantin Dragotoniu, director la SC Energoconstrucţia – Filiala Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă”, informează, miercuri, DNA.

Potrivit DNA, în cursul lunii august 2012, inculpatul Dragotoniu Constantin, în calitate de director la Energoconstrucţia – Filiala Bucureşti, a pretins de la un denunţător suma de 60.000 de euro pentru a interveni pe lângă o persoană din conducerea SC Energoconstrucţia SA şi pentru a o determina să retragă o acţiune judecătorească aflată pe rolul instanţelor civile prin care Energoconstrucţia solicita anularea licitaţiei adjudecate de firma denunţătorului.

„Inculpatul i-a comunicat denunţătorului că, în cazul în care nu va remite suma de bani solicitată, SC Energoconstrucţia SA va promova în instanţă toate acţiunile necesare pentru ca firma denunţătorului să nu câştige procesul şi să piardă bunurile mobile şi imobile aparţinând SC Energoconstrucţia SA – Sucursala Timişoara pe care le câştigase prin licitaţie publică”, precizează DNA.

La data de 4 septembrie 2012, inculpatul Dragotoniu Constantin a primit de la denunţător sumele de 11.000 euro şi 45.000 lei, reprezentând o primă din tranşă din banii solicitaţi iar procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 4 septembrie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore iar la aceeaşi dată, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a inculpatului Dragotoniu Constantin pe un termen de 29 de zile.