Director de la Aeroportul Băneasa, trimis în judecată de DNA pentru complicitate la trafic de influenţă

DNA a trimis în judecată un director de la Aeroportul Băneasa pentru complicitate la trafic de influență. Omul a avut un complice și ambii sunt bănuiți că au ajutat un inculpat să primească 5.000 lei și 25.000 euro pentru a interveni la plăți.

RomaniaTV.net
01 iul. 2020, 07:04
Director de la Aeroportul Băneasa, trimis în judecată de DNA pentru complicitate la trafic de influenţă

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unei persoane fizice, pentru trafic de influență, și în stare de libertate a lui Bogdan Mitruț, la data faptei director al Direcției Operaționale din Aeroportul Băneasa – Aurel Vlaicu, pentru complicitate trafic de influență, conform Mediafax.

Conform rechizitoriului, în perioada februarie – aprilie 2020, persoana fizică, beneficiind de ajutorul directorului Mitruț Bogdan Ion, ar fi pretins și primit de la administratorul unei firme (martor în cauză) sumele de 5.000 lei și 25.000 euro, ce reprezentau un comision de 10% din valoarea totală a sumei facturate de societate pentru o serie de lucrări executate în cadrul unui contract de mentenanță și reparații încheiat cu Compania Națională Aeroporturi București SA.

Citeşte şi: Adrian Ionel a fost suspendat din funcţiile de administrator şi director al Unifarm

Suma de 25.000 euro ar fi fost primită la data de 14 aprilie 2020, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

„Inculpatul ar fi pretins și primit banii respectivi pentru ca, în schimb, să își exercite influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are, prin intermediul directorului Mitruț Bogdan Ion, asupra conducerii companiei naționale, astfel încât firmei să îi fie făcute plățile restante pentru lucrările executate. În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 5.000 lei (reprezentând prima tranșă de bani primiți de inculpatul persoană fizică), în vederea restituirii către omul de afaceri”, transmite DNA.

Dosarul a fost trimis la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

 


loading...