Director de restaurant, numit managerul unui spital: Şcoala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi

Criza sanitară generată în România de pandemia de coronavirus a generat situații halucianante. Așa s-a ajuns ca un director de restaurant să fie numit managerul unui spital din județul Alba.

RomaniaTV.net
04 iun. 2020, 11:35
Director de restaurant, numit managerul unui spital: Şcoala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi

Criza provocată de coronavirus a fost un bun prilej pentru politicieni să-şi numească în funcţii publice oamenii. S-a întâmplat şi la Câmpeni în judeţul Alba, potrivit Digi24.

La conducerea Spitalului Orăşenesc se afla Călin Bodea, membru PSD, numit pe o perioadă de trei luni chiar de şeful său pe linie de partid, primarul Ioan Andreş.

Pe 1 mai, primarul ar fi trebuit să semneze o nouă dispoziţie prin care colegul său să mai primească încă un mandat de interimar la şefia spitalului. Nu a mai apucat. A venit pandemia şi toate spitalele au trecut în subordinea Ministerului Sănătăţii.

Simţind că este un moment prielnic pentru a pune mâna pe funcţie, liberalii din Câmpeni l-au propus la conducerea spitalului pe Valentin Gog, membru PNL și angajat al unui restaurant din oraş, un „om cu şcoala vieţii”, după cum chiar el se descrie.

„Şcoala vieţii e cum să zic eu, şcoala…, eu zic că şcoala vieţii a mea face mai mult decât poate şi a domnului primar cu două facultăţi. Mai mult decât facultăţile dânsului, clar… Şcoala vieţii îţi oferă posibilitatea să iei deciziile corecte şi de moment, să ieşi dintr-o situaţie critică în orice moment, să te descurci”, spune Valentin Gog.

 „O persoană care vine din mediul privat, care ştie cum se fac banii, cât de greu se obţin, şi ştie că se pot cheltui foarte uşor pe anumite lucruri care nu întotdeauna sunt cele necesare dezvoltării unei anumite activităţi”, spune liderul PNL Câmpeni.

„Dânsul mă ducea la masă şi, cunoscându-l, îi spuneam: „Uite, am nevoie de asta”, mă servea la masă, deci pentru mine este doar tot chelner, nu vreau să jignesc branşa asta pentru că nu e corect”, spune Ioan Andreş, primarul oraşului Câmpeni.

Ulterior, social-democraţii au modificat, în Parlament, Hotărârea privind instituirea stării de alertă astfel încât managerii de spitale să nu mai poată fi numiţi ori destituiţi decât de autorităţile locale.

În aceste condiţii, primarul Ioan Andreş l-a dat afară pe Valentin Gog şi l-a numit, din nou, pe colegul său de la PSD, Călin Bodea.