Director DSP, apel către părinţii care se înghesuie în faţa şcolilor: Ar trebui mai multă grijă

Medicul Gabriel Budescu, director DSP Sibiu, se arată îngrjorat de faptul că părinţii se înghesuie în faţa şcolilor, nu poartă mască şi fumează. În judeţul Sibiu 501 de elevi și 20 de cadre didactice se află în izolare.

RomaniaTV.net
22 sept. 2020, 14:15
Director DSP, apel către părinţii care se înghesuie în faţa şcolilor: Ar trebui mai multă grijă

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Gabriel Budescu, le cere mai multă grijă părinţilor, care se înghesuie în faţa şcolilor.

″În acest moment (Sibiul n.r.) are un indice de 0,42 %. Eu zic că este un indice acceptabil, dar ar trebui mai multă grijă, le-aş cere la sibieni. Trec pe lângă şcoli şi văd că părinţii nu se comportă exact cum ar trebui, fumează, sunt în grupuri, deci eu cred că este loc de mai mult în a respecta această distanţă socială care ar trebui să fie impusă”, a spus Gabriel Budescu într-o conferinţă de presă. 

Cinci elevi, două cadre didactice și o persoană din personalul nedidactic sunt confirmate pozitiv cu SARS-COV-2 și sunt internate în spital, transmite prof Constantin Dincă, purtător de cuvânt al ISJ Sibiu. 501 de elevi și 20 de cadre didactice se află în izolare.

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ

Până astăzi, 22 septembrie, în conformitate cu datele transmise de unitățile de învățământ din județul Sibiu, se înregistrează următoarea situație:

– 288 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;

– 43 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

– 7 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

„Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ. Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, se arată în comunicatul amintit.

Citeşte şi Şcolile vor putea decide dacă vor face cursurile faţă în faţă pentru toate clasele, chiar dacă localitatea este în scenariul 2